«Ανάδοχος» του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου ο Δήμος Θέρμης.

«Ανάδοχος» του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου ο Δήμος Θέρμης.
«Ανάδοχος» του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου ο Δήμος Θέρμης.

 

Αμέριστη στήριξη στο έργο του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου συνεχίζει να παρέχει ο Δήμος Θέρμης.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου προκειμένου να παραδώσει επιταγή με την οποία αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα λειτουργικά έξοδα ενός εκ των συνολικά οκτώ σπιτιών του Χωριού, για διάστημα ενός χρόνου

Την υπόσχεση αυτή είχε δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δήμαρχος Θέρμης προς του ιθύνοντες του Παιδικού Χωριού SOS, όταν το είχε επισκεφθεί ξανά, επικεφαλής και τότε αντιπροσωπείας του Δήμου προκειμένου να παραδώσει ενόψει των εορτών, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται εκεί.

Επίσης, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, αντιπροσωπεία του Δήμου Θέρμης είχε επισκεφθεί εκ νέου το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και είχε παραδώσει συσκευές τάμπλετ προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των παιδιών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «ο Δήμος Θέρμης παρακολουθεί στενά το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν η διοίκηση και τα στελέχη του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, το οποίο εμείς στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους ανθρώπους του Χωριού και προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, αλλά και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τη ζωή των δεκάδων παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στα σπίτια του Χωριού, πηγαίνουν στα σχολεία μας, παίζουν στα γήπεδα και στα πάρκα του δήμου μας». 

«Ο Δήμος Θέρμης είναι πάντοτε δίπλα μας, μας στηρίζει με κάθε τρόπο και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό», δήλωσε ο Σωκράτης Ουζούνογλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS. Ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, Άκης Δρεπανίδης, και ο Παιδαγωγικός Υπεύθυνος των Παιδικών Χωριών SOS στη Βόρεια Ελλάδα, Γιώργος Μπασδάρης, παρουσίασαν το έργο το οποίο γίνεται στο Χωριό στο Πλαγιάρι, όπου φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο σαράντα παιδιά. Όπως εξήγησαν «τα παιδιά πηγαίνουν σε όλα σε σχολεία της περιοχής, ενώ συμμετέχουν και σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ώστε να είναι πλήρως κοινωνικοποιημένα». Παράλληλα, αναφέρθηκαν αναλυτικά στις  υπόλοιπες δομές που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, όπως η Στέγη Νέων για τους νέους που μεγαλώνουν μακριά από τη βιολογική οικογένειά τους, καθώς επίσης το Κέντρο 

Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα παιδιά τους.

Οι ιθύνοντες του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου ξενάγησαν τον Δήμαρχο Θέρμης καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέα Γενιάς και Κοινωνικής Πολιτικής, Στέλιο Αποστόλου, σε ένα από τα σπίτια του Χωριού, όπου συνομίλησαν με τα πρόσωπα φροντίδας καθώς και με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό.  

 

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας  προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up