Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» από το Δημοτικό Σχολείο «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ»

eikona

Το Δημοτικό Σχολείο «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ», κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκήρυξε τον 3ο  Διαγωνισμό Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» για όλους τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος αποτελείται από  τρεις (3) φάσεις.
Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία της ελληνικής γλώσσας, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητά της και να κατανοήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της γραμματικής στην ορθογραφία.
Η Α΄ και η Β΄ φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.  Αξίζει να σημειωθεί πως στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από τετρακόσιοι (400) μαθητές και μαθήτριες, από τριάντα έξι (36) δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στον μεγάλο τελικό  του διαγωνισμού (Γ΄ φάση) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016,  θα διαγωνισθούν συνολικά  143 μαθητές και μαθήτριες (56 μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης και 87 μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης).
Τον διαγωνισμό θα χαιρετίσουν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Γεωργίου και ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Νικόλαος Ακριτίδης.
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους επιφανείς Φιλολόγους:  τον κ. Γιώργιο Παπαναστασίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορικής Γλωσσολογίας με ειδίκευση στην Ινδοευρωπαϊκή Γλωσσολογία /  Τμήμα Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Α.Π.Θ., την κ. Άννα Αναστασιάδη – Συμεωνίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας (ειδικότητα: Λεξικογραφία – Λεξικολογία) και την κ. Σταυρούλα Κανελλοπούλου, Πρόεδρο του Συμβουλίου των Λασαλιανών Σχολείων της Ελλάδας και Φιλόλογο.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2310-675020 (εσωτερικό -25-) με τον υποδιευθυντή του Δημοτικού «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Μαυρίδη Χαρίλαο.
 
Πληροφορίες: Epi-Direct, Λήδα Παπαδοπούλου [email protected]epidirect.gr
[email protected]epidirect.gr, T: 2310 227 225
 
 
 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up

Schools.gr - Online E-Learning
Τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το Freekpik Business vector created by freepik – www.freepik.com

Schools.gr - Online E-Learning
Τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το Freekpik Business vector created by freepik – www.freepik.com