Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ»… το «Σχολείο των Πολιτών»

Μετά από 3 χρόνια επιμόρφωσης και συνεχών δράσεων, το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» έλαβε επίσημα τον τιμητικό τίτλο: «Σχολείο Πολιτών», που απονέμεται από το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» σε σχολεία για την υποδειγματική και συστηματική δραστηριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών, για τη συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και για την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

 

Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» και το «Ίδρυμα Λαμπράκη», με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη, προς τους μαθητές.

 

Το Δημοτικό μας σχολείο, πιστό στις αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης και στις διδαχές του ιδρυτή του, Ι.Β. Δελασάλ, εργάστηκε «Μαζί κι από Κοινού» για έναν στόχο: αφενός την κατανόηση των εννοιών και της σημασίας του εθελοντισμού και της αδελφοσύνης, καθώς και της στενής σχέσης τους με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, αφετέρου την καλλιέργεια στάσεων κοινωνικής συμμετοχής. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και με ζήλο να καταφέρουμε οι μαθητές μας να μην σταματήσουν  να αναλαμβάνουν, συνειδητά, πρωτοβουλίες για συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να «νοιάζονται και να δρουν»

 

Πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια του «ΔΕΛΑΣΑΛ» (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς) για τον ζήλο και την αφοσίωση που έδειξαν σε  όλες τις δράσεις, αποδεικνύοντας ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ, που όλοι αποζητούμε, δεν είναι μόνο η εκπαίδευση.

 

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο La Salle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο.

 

 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up

Schools.gr - Online E-Learning
Τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το Freekpik Business vector created by freepik – www.freepik.com

Schools.gr - Online E-Learning
Τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το Freekpik Business vector created by freepik – www.freepik.com