Κορυφαίοι αθλητές & επιστήμονες συμμετείχαν στην Ημερίδα: Πρωταθλητισμός: Επιτυχία – Υπερπροσπάθεια – Τίμημα

Pic4

Με εκατοντάδες συμμετοχές από επαγγελματίες, φοιτητές και σπουδαστές του χώρου του αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Προπονητικής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας
Την Ημερίδα άνοιξε ο προπονητής μπάσκετ κύριος Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες για την πορεία του από τα πρώτα του βήματα ως παίκτης του Μπάσκετ, τη μεταπήδηση του στο πόστο του προπονητή, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, καθ’ όλη τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας. Το λόγο μετά τον κ. Ιωαννίδη, πήραν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κύριος Ντίνος Κούης και ο πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής, κύριος Λευτέρης Κακιούσης, οι οποίοι με τη σειρά τους, μίλησαν για τις προσπάθειες και τις στερήσεις που πρέπει να καταβάλλουν οι «κυνηγοί της πρωτιάς».
Στην ενότητα της υπερπροσπάθειας, ο καρδιολόγος κύριος Δημήτρης Ψυρρόπουλος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις επιπτώσεις της έντονης αθλητικής δραστηριότητας και τους παρουσίασε αληθινά περιστατικά αθλητών, οι οποίοι πλήρωσαν το τίμημα του πρωταθλητισμού.
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη θεματική ενότητα σχετικά με την αθλητική ψυχολογία, εισηγητές των οποίων ήταν ο Καθηγητής των ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ κύριος Γεώργιος Δογάνης και ο Αθλητικός Ψυχολόγος κύριος Παναγιώτης Πλουμίδης, ο οποίος μαζί με αθλητές της ομάδας μπάσκετ του Αχιλλέα Τριανδρίας, παρουσίασαν στο κοινό περιπτώσεις αθλητικού άγχους, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εισήγηση του κυρίου Δογάνη, αφορούσε τη σημαντικότητα του άγχους των αθλητών και κατά πόσο επηρρεάζει την απόδοση, τη διαχείριση του αγχωμένου αθλητή από τους προπονητές, καθώς και τεχνικές καταπολέμησης και ηρεμίας.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα, έλαβαν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!
Φωτογραφικό υλικό από την 1η Ημερίδα Προπονητικής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.edu.gr | [email protected] | www.facebook.com/iekxinithessaloniki

Pic7

Pic11

 
 
 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up

Sea Villas Greece - seavillasgreece.com