Mediterranean College – Σεμινάριο με θέμα «Ψυχοδραστικές ουσίες: Από την ενημέρωση & την πρόληψη, στη θεραπεία & την απεξάρτηση»

MC_Afisa-Seminario-Ousies-05

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00-20.00

Ένα σημαντικό σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο και με θέμα «Ψυχοδραστικές ουσίες: Από την ενημέρωση & την πρόληψη, στη θεραπεία & την απεξάρτηση»  θα πραγματοποιηθεί από την Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00-20.00, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα.
Μια εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων  του νέου Συμβουλευτικού Κέντρου του Κολλεγίου, με στόχο να ενημερώσει και να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες στους φοιτητές για ειδικευμένες δομές και οργανισμούς.
Ως ψυχοδραστικές ορίζονται εκείνες οι ουσίες  που παρεμβαίνουν και αλλάζουν την ψυχική διάθεση. Είναι χημικές ουσίες  που δρουν κυρίως επί του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) επηρεάζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα μεταβολές στην αντίληψη, τη διάθεση, τη συνείδηση, τη γνωστική λειτουργία, και συμπεριφορά.  Η παραπληροφόρηση και η έλλειψη γνώσεων για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως οι εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά είναι ακόμα και στις ημέρες μας τόσο επικίνδυνη.
Εισηγήτρια στο σεμινάριο  θα είναι η κ. Όλγα Τζουραμάνη (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια  του Mediterranean College). Η κ. Τζουραμάνη σπούδασε Ψυχολογία στο University of Wales και συνεχίζει τις σπουδές της σε Μεταπτυχιακό επίπεδο παρακολουθώντας το πρόγραμμα Συνθετικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής από το Πανεπιστήμιο του Derby. Επιπλέον, κάνει την πρακτική της άσκηση στην Θεραπευτική μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Ασκληπιείο.
Στη συγκεκριμένη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου του Mediterranean College,  θα συζητηθεί το θέμα της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες ενώ θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

  • Τι είναι η εξάρτηση;
  • Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν σε αυτήν;
  • Πότε η χρήση γίνεται εξάρτηση;
  • Τι είναι η πρόληψη και πως επιτυγχάνεται;
  • Τι είναι η θεραπεία και η διαδικασία αυτής;

Θα παρουσιαστούν επίσης τα θεραπευτικά προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ: Η εισαγωγή των μελών στο πρόγραμμα, η φαρμακευτικά υποστηριζόμενη θεραπεία, καθώς και η  Ψυχολογική Υποστήριξη/ Συμβουλευτική των μελών.
Το νέο Συμβουλευτικό Κέντρο του Mediterranean College είναι μια πρωτοπόρα δομή του Κολλεγίου  που στόχο έχει να προσφέρει στους σπουδαστές του την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζονται σε αυτή την τόσο σημαντική περίοδο της ζωής τους. Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Mediterranean College παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: Υποστηρικτική Παρέμβαση, Πληροφορίες Αυτοβοήθειας, Εκπαίδευση, Παραπομπή σε δομές ψυχικής υγείας, Ενημέρωση και διασύνδεση με ειδικευμένες δομές και οργανισμούς, Πρακτική άσκηση και εκπαίδευση σε Μεταπτυχιακούς φοιτητές Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, Εποπτεία σε Μεταπτυχιακούς φοιτητές Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, Group processing. Είναι ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές του κολλεγίου καθώς και το προσωπικό και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.
Το Mediterranean College διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία και εξειδίκευση στην Ελλάδα (από το 1977) στην παροχή αυτόνομων πανεπιστημιακών προγραμμάτων Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής. Η συνεργασία του με ένα από τα 50  καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, το University of Derby (σύμφωνα με τον Πανεπιστημιακό οδηγό του Guardian),  δίνει τη δυνατότητα απόκτησης τίτλων σπουδών , ισοδύναμων επαγγελματικά με εκείνων των δημοσίων ΑΕΙ. Η Σχολή Ψυχολογίας του Κολλεγίου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές να αποκτήσουν παράλληλα με τις σπουδές τους πολύτιμη πρακτική εμπειρία, μέσω των ανοιχτών θέσεων πρακτικής άσκησης ή εθελοντικής εργασίαςστο δίκτυο συνεργατών του Κολλεγίου. Παράλληλα και σε συνεργασία με το  Mediterranean Professional Studies προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν – παράλληλα με τις σπουδές τους – εξειδικευμένα σεμινάρια στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων (MMPI, DSM, BFQ, κ.α.) σε αποκλειστική συνεργασία με την εταιρία ISON Psychometrica καθώς και πιστοποιημένους κύκλους μετεκπαίδευσης στη Συμβουλευτική, την Ψυχοθεραπεία και την Κλινική Διάγνωση – Αξιολόγηση.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, επισκεφθείτε το : http://www.medcollege.edu.gr/events/psychology-applyform.  
 
 
 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up

Schools.gr - Online E-Learning
Τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το Freekpik Business vector created by freepik – www.freepik.com

Schools.gr - Online E-Learning
Τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το Freekpik Business vector created by freepik – www.freepik.com