Ο Τομέας Υγείας – IEK New York, διοργάνωσε με επιτυχία το σεμινάριο με τίτλο «ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ»

viber image

Με ιδιαίτερη χαρά οι φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας, μαζί με την Υπεύθυνη Τομέα Υγείας κ. Ελεάννα Καλλίνη, υποδέχτηκαν την κ. Περδικοπούλου Θεοδοσία Τ.Ε Νοσηλεύτρια του Γ.Ν Παπανικολάου, όπου συμμετείχαν διαδραστικά στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ. Στο σεμινάριο οι φοιτητές εκπαιδεύτηκαν να αναγνωρίζουν πότε ένα θύμα χρήζει βοήθεια για ΚΑΡΠΑ . Πιο συγκεκριμένα:

  • Γνώρισαν πώς πρέπει να προσεγγίσουν με ασφάλεια το τόπο που έχει καταρρεύσει το θύμα.
  • Τις ανατομικές θέσεις και την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων με σκοπό να διατηρείται η ροή του αίματος.
  • Την σωστή διάνοιξη του αεραγωγού (τεχνητός αερισμός) με σκοπό να διατηρηθεί η οξυγόνωση μετά από μια καρδιακή ανακοπή.
  • Και τέλος ,την ασφαλή χρήση αυτόματου απινιδωτή

Στόχος του παραπάνω σεμιναρίου ήταν ,οι φοιτητές μας και αυριανοί επαγγελματίες υγείας να είναι πλήρως καταρτισμένοι στην ΚΑΡΠΑ. Η έγκαιρη αναγνώριση των σημαδιών του θύματος (απώλεια συνείδησης , άσφυγμος ) κινητοποιεί την έναρξη προσπάθειας για ΚΑΡΠΑ και εν συνεχεία για εξειδικευμένη βοήθεια. Αυτό έχει καλύτερα αποτελέσματα ως προς την επιβίωση και την νευρολογική έκβαση του ασθενούς.
Ο τομέας Υγείας του IEK New York, δεσμεύεται στο προσεχές μέλλον για νέες δράσεις με σεμινάρια προσομοίωσης που θα καταρτίσουν επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής με ευσυνειδησία και αγάπη για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Το ΙΕΚ NEW YORK είναι το μοναδικό Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με Αμερικανικά Standards Εκπαίδευσης που βοηθά τους σπουδαστές του να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία και σε διάρκεια 2 ετών να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες γνώσεις ανοίγοντας τους πόρτες για υψηλή καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310889879 ή επισκεφθείτε το www.ieknewyork.gr
 

viber image2

Image

 
 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up