«Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων και Θαλάσσια Ασφάλεια»: Νέο εξ αποστάσεως Σεμινάριο από τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

e-learning Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η θαλάσσια ασφάλεια (maritime security) είναι το ερευνητικό και επιχειρησιακό πεδίο με το οποίο ασχολείται η διεθνής επιστημονική, ναυτιλιακή, ακαδημαϊκή κοινότητα τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά την εμφάνιση της θαλάσσιας τρομοκρατίας και των φαινομένων πειρατείας.
Στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο ο σπουδαστής θα αντιληφθεί ποιό είναι το εύρος της θαλάσσιας ασφάλειας από την θεωρητική και πρακτική σκοπιά των διεθνών οργανισμών και από ποιούς εν γένει πυλώνες αποτελείται. Θα αναλυθούν οι παράγοντές που την αποτελούν και θα δοθεί η δυνατότητα στον σπουδαστή να κατανοήσει τις βασικές αρχές της ασφάλειας που σήμερα διέπουν το παγκόσμιο διεθνές γίγνεσθαι και πως αυτές επηρεάζουν την ναυτιλία και το εμπόριο.
Παράλληλα ο σπουδαστής θα εκτεθεί μαθησιακά στην θεωρία του διαστήματος (τροχιές, προβλήματα στο διαστημικό χώρο για τους δορυφόρους κτλ) ενώ θα κατανοήσει τις βασικές αρχές των δορυφορικών επικοινωνιών (link budgets) μέσω της χρήσης σύγχρονων μεθόδων υπολογισμού τροχιών πραγματικών δορυφόρων.
Θα μάθει για τις κατηγορίες δορυφόρων και για το πως ένας μικρός δορυφόρος τύπου (picosatellite) μπορεί να βοηθήσει την ναυτιλία και το εμπόριο. Θα αντιληφθεί ποιά τα βασικά τμήματα ενός δορυφόρου, ποιά τα χαρακτηριστικά του και τι χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένας μικρός δορυφόρος και ένας αντίστοιχος σταθμός επικοινωνίας στην γη.
Θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει real time επικοινωνία με δορυφόρους μέσω του σταθμού εδάφους του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Αθήνα και να αντιληφθεί σε βάθος όλο το φάσμα της επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών.
Αναλυτικά δείτε εδώ: http://e-epimorfosi.aegean.gr/e-viewpr?prpd_id=189940&menu=general
Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα προσφερόμενα Επιμορφωτικά Σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: http://e-epimorfosi.aegean.gr/
 
eepimorfosi.aegean.gr
Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τ: 22410 99424-6
M: [email protected]
 
 
 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up

Sea Villas Greece - seavillasgreece.com