Σεμινάρια Ενηλίκων – Διήμερο Ψυχοδράματος στο «Σχολείο Παιχνιδιού»

23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Σάββατο & Κυριακή
Ώρες: 10.00-15.00

ΚΟΣΤΟΣ:70€

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Βάλια Καλογρίδη
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Εμψυχώτρια Θ. Π., Εκπ/νη Ψυχοδραματίστρια

To «Σχολείο Παιχνιδιού», λίγο πριν κλείσει η αυλαία της φετινής δημιουργικής χρονιάς, διοργανώνει ένα βιωματικό διήμερο εμψύχωσης, ενδυνάμωσης και γνωριμίας με το Ψυχόδραμα, ως μέθοδο προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα πολύπλευρο και πολύωρο εργαστήρι να «συναντηθούν» με ζητήματα που τους απασχολούν, να «φωτίσουν» πλευρές του εαυτού τους και να αλληλεπιδράσουν με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.
Το διήμερο απευθύνεται σε όσους :
– Γνωρίζουν το Ψυχόδραμα και την επίδραση του και θέλουν να συμμετέχουν ξανά στα πλαίσια μιας ομάδας .
– Σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το Ψυχόδραμα ως μέθοδο και σκέφτονται να μπουν σε σταθερή βιωματική ομάδα από την καινούργια σπουδαστική χρονιά.
– Σε όσους αναζητούν δημιουργικούς και καινούργιους τρόπους ανάπτυξης της προσωπικότητας τους.
– Σε όσους θα ήθελαν να δουν πτυχές του εαυτού τους μέσα από την δράση τους αλλά και μέσα από την δράση (ως καθρέφτης) των άλλων.
– Σε όσους θέλουν να ζήσουν μία διαφορετική εμπειρία.
Λίγα λόγια για το Ψυχόδραμα :
Το ψυχόδραμα βασίζεται στη φιλοσοφία και τις μεθόδους του ψυχιάτρου και πρωτεργάτη της ομαδικής ψυχοθεραπείας Jacob L. Moreno (1889- 1974) στις αρχές του 20ου αιώνα, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα της αναπαράστασης βιωμάτων στη σκηνή και ανακάλυψε πρώτος τις τεχνικές του «παιχνιδιού ρόλων» (roleplaying) και τη θεραπευτική τους αξία. Εμπλουτισμένο με πρόσθετες τεχνικές και μεθόδους, το ψυχόδραμα σήμερα διδάσκεται σαν μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας, και εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς (εκπαίδευση, ψυχοθεραπεία, εργασία) σε πολλές χώρες του κόσμου.
Το άτομο όντας μέλος σε μία ομάδα ψυχοδράματος έχει την ευκαιρία για βαθύτερη ενδοσκόπηση στον ψυχισμό του με βασικό στόχο την προσωπική του ανάπτυξη και την καλύτερη λειτουργία του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.
Ο άνθρωπος συχνά αδυνατεί να μιλήσει για τη ζωή του, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ή για τις σχέσεις του με κάποιους ανθρώπους. Το ψυχόδραμα δίνει στα άτομα την ικανότητα να εκφραστούν όχι μέσω του λόγου αλλά της πράξης: πρόκειται για μία μέθοδο που εμπλέκει ενεργητικά το Υποκείμενο, ενθαρρύνοντας την έκφραση της δημιουργικότητας και αυθορμησίας του, συστατικά απαραίτητα για μία υγιή ζωή κατά τον Moreno.
 
 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up