Τιμητική εκδήλωση – Προβολή Ντοκιμαντέρ «Χάινς Κούνιο, ο νικητής της ζωής!»

xains-kounio-fbpost

Ήταν 27 Ιανουαρίου του 1945 όταν τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα, απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ θυμάται μία από της πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας –αυτή της Τελικής Λύσης- μέσα από την συγκλονιστική μαρτυρία του μοναδικού εν ζωή, επιζήσαντα του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
To IEK AKMH έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει αυτή την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Μέγας Αλέξανδρος», τον Χάινς Κούνιο. Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, θα συνομιλήσει με τους σπουδαστές και θα μοιραστεί με το κοινό τα συγκλονιστικά βιώματά του.
«Παρέμεινε έγκλειστος στο Αουσβιτς για δύο ολόκληρα χρόνια και έβλεπε το τεράστιο σύννεφο καπνού που ανέβαινε στον ουρανό από τα πέντε κρεματόρια που λειτουργούσαν στο γειτονικό Μπίργκεναου. Ηταν από την καύση των θυμάτων στους γερμανικούς φούρνους όπου έκαιγαν χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά.»
Ο Χανς Κούνιο  παρασημοφορήθηκε πέρυσι από τη Γερμανία, με τον Σταυρό της Αξίας Ά Τάξεως του Τάγματος της Αξίας, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ του κυρίου Νίκου Ασλανίδη «Αληθινά Σενάρια», που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την ΕΡΤ.
Πληροφορίες:
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου
Ώρα: 18.00
Αμφιθέατρο «Μέγας Αλέξανδρος»
Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη
 
 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up

Schools.gr - Online E-Learning
Τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το Freekpik Business vector created by freepik – www.freepik.com

Schools.gr - Online E-Learning
Τα γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το Freekpik Business vector created by freepik – www.freepik.com