΄΄ Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα ΄΄ από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

11
21
41
71
81
111
131
΄΄ Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα ΄΄ από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία τιμάται στις 10 Δεκεμβρίου, ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα και στον Πειραιά διοργάνωσε  Ημερίδα Υγείας.
Με κεντρικό σύνθημα ΄΄Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα ΄΄ και Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, οι σπουδαστές Επαγγελμάτων Υγείας , παρακολούθησαν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ  ΄΄ Οδυσσέας Ελύτης ΄΄ θέματα τα οποία κάλυπταν αντικείμενα Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διαιτητικής, Μικροβιολογίας, Φαρμακολογίας και Ψυχικής Υγείας.
Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, κος. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Τομέα Υγείας, να παρέμβει σε ένα τόσο ευαίσθητο και ουσιαστικό θέμα της σύγχρονης εποχής, όπως αυτό της υγείας ως ανθρώπινο δικαίωμα.
Κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας Υγείας απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κος Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεχόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των Επαγγελματιών Υγείας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αλλά κυρίως να προλαμβάνουν την ασθένεια και συνεχάρη το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την ποιοτική εκπαίδευση που παρέχει στους μελλοντικούς επαγγελματίες υγείας.
Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του Δρ. Θάνου Ασκητή, ο οποίος με την εμπειρία του, τη γνώση του και την αμεσότητά του, καθήλωσε το σπουδαστικό κοινό, συζητώντας μαζί τους για ένα θέμα που τους αφορά, το οποίο ήταν ΄΄ Νέοι και Σεξουαλική Συμπεριφορά ΄΄.
Ο Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας τοποθετήθηκε στο ζήτημα ΄΄ Παιδική Παχυσαρκία : Μια σύγχρονη επιδημία που δεν δείχνει να υποχωρεί ΄΄, παρουσιάζοντας αποτελέσματα έρευνας που διεξάγει τα τελευταία χρόνια, τα οποία κατατάσσουν την Ελλάδα στις πιο υψηλές θέσεις χωρών παγκοσμίως, με παχύσαρκα παιδιά.
Εκπρόσωποι και εθελοντές από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και την Μ.Κ.Ο. ΄΄ Κέντρο Ζωής ΄΄ ενημέρωσαν το σπουδαστικό κοινό για ΄΄ Προγράμματα Δρόμου για νέους και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες ΄΄ καθώς και για το ΄΄ HIV/AIDS ΄΄.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν για τους συμμετέχοντες οι παρουσιάσεις που αφορούσαν στον Σακχαρώδη Διαβήτη, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο Άγχος στην Παιδική και στην Εφηβική Ηλικία, στις Δεξιότητες Επικοινωνίας των Επαγγελματιών Υγείας και στην Φαρμακοεπαγρύπνηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από διακεκριμένους εισηγητές με πλούσια εκπαιδευτική, ερευνητική, επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία.
Το συντονισμό της Ημερίδας Υγείας ανέλαβε η κα. Εύα Ντελιδάκη, Δημοσιογράφος Υγείας – Συγγραφέας, Δημιουργός Ντοκιμαντέρ & Spot για την Υγεία, που με την πλούσια δημοσιογραφική εμπειρία της, διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Το  catering της Ημερίδας Υγείας ανέλαβαν οι σπουδαστές του Τομέα Μαγειρικής και Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους γλυκά και αλμυρά εδέσματα πλούσια σε γεύση!
Υπό την Αιγίδα : Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων
Υποστηρικτές : ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ΄΄ Κέντρο Ζωής ΄΄, Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Hansaplast
 
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400
www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu
 

Αναζήτηση στα Νέα
Κάντε like στο Facebook!
Δημοφιλή Άρθρα
keyboard_arrow_up

Sea Villas Greece - seavillasgreece.com