Η Ζαχαροπλαστική είναι μια μορφή τέχνης και συγκεκριμένα η τέχνη των γλυκών, που συνδυάζει δεξιοτεχνία και ποιότητα! Οι συγκεκριμένες δόσεις και τα ακριβή συστατικά είναι αυτά, από τα οποία εξαρτάται το αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, η Ζαχαροπλαστική χωρίζεται σε δύο ευρείες κατηγορίες: αρτοποιήματα και γλυκά. Αν λοιπόν, ταυτίζεσαι με τους παίκτες ή και τους κριτές του «Bake off Greece» και «ψήνεσαι» για να κάνεις τα γλυκά… επάγγελμα, οι σπουδές Ζαχαροπλαστικής στις εξειδικευμένες σχολές Επισιτισμού είναι απαραίτητες, τόσο για τη σωστή κατάρτισή σου, όσο και για την εξέλιξη του ταλέντου σου!
Και σε αυτό το σημείο τα ερωτήματα που γεννώνται στο μυαλό σου είναι σίγουρα πολλά! «Με ποια κριτήρια να επιλέξω σχολή Ζαχαροπλαστικής, μέσα από την πληθώρα σχολών Γαστρονομίας;», «Να ακολουθήσω την έμφυτη κλίση και το ταλέντο μου;», «Έχει προοπτικές το επάγγελμα του pastry chef;», «Ποια είναι τα ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης;», «Έχει νόημα, εν τέλει, να επιλέξω σπουδές Ζαχαροπλαστικής;».
5+1 λόγοι για να επιλέξεις… το πιο «γλυκό» επάγγελμα!
#1
Δυναμικός πυλώνας της βιομηχανίας τροφίμων
Ο κλάδος της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς πυλώνες της βιομηχανίας τροφίμων. Τα αρτοσκευάσματα και το επιδόρπιο αποτελούν απαραίτητα συμπληρώματα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Το ψωμί αποτελεί βασικό συνοδευτικό κάθε γεύματος, ενώ το επιδόρπιο έρχεται να ολοκληρώσει το καθημερινό μας μενού με γευστικό τρόπο. Ο θεμελιώδης ρόλος των αρτο-ζαχαροπλαστικών σκευασμάτων στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες, έχει επιβάλει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες, αυξάνοντας σημαντικά τόσο τη ζήτηση, όσο και τις οικονομικές απολαβές των επαγγελματιών του κλάδου.
#2
Τουριστικό επάγγελμα
Ο τομέας Ζαχαροπλαστικής συνδέεται άρρηκτα με τον τουριστικό τομέα, γεγονός που κατατάσσει τον Τεχνικό Αρτοποιό-Ζαχαροπλάστη μεταξύ των πλέον δυναμικών και δημοφιλών επαγγελματιών, με αυξημένη ζήτηση στις επιχειρήσεις Τουρισμού, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και υψηλές οικονομικές απολαβές.
#3
Σπουδές Ζαχαροπλαστικής= Δουλειά και… γρήγορα!
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου, μπορείς να εργαστείς άμεσα σε πλήθος επιχειρήσεων, όπως σε:
+και ως ελεύθερος επαγγελματίας, στη δική σου επιχείρηση
#4
Είσαι ένας «καλλιτέχνης» και… οι καλλιτέχνες δεν βαριούνται ποτέ!
Ως pastry chef, δεν είσαι απλά ένας επαγγελματίας. Είσαι ένας «καλλιτέχνης» των γλυκών! Τουτέστιν, ασκείς ένα άκρως δημιουργικό επάγγελμα που δεν σε… αφήνει να βαρεθείς ποτέ, καθώς η καθημερινότητά σου στη δουλειά είναι η προετοιμασία γαστριμαργικών γλυκών εκπλήξεων, με βάση το αλεύρι ή τη ζάχαρη.
#5
Με έναν σμπάρο… δυο τρυγόνια!
Επιλέγοντας τον τομέα της Ζαχαροπλαστικής, και σπουδάζεις αυτό που αγαπάς, αλλά και -το πιο σημαντικό!- ασκείς το επάγγελμα που αγαπάς! Μπορεί αυτό να σου φαίνεται φυσικό και απλό, όμως -πίστεψέ με!- δεν είναι καθόλου στις μέρες μας…
Γιατί στατιστικά, δεδομένων των υψηλών ποσοστών ανεργίας, οι περισσότεροι νέοι είτε σπουδάζουν επαγγέλματα, όπου δεν έχουν καμία κλίση και δεν… «τους λένε τίποτα», μόνο και μόνο για να βρουν δουλειά μετά τις σπουδές, ή σπουδάζουν αυτό που αγαπάνε και, μετά την αποφοίτησή τους, ασκούν ένα τελείως διαφορετικό -με το αντικείμενο των σπουδών τους- επάγγελμα, με στόχο να βγάλουν «τα προς το ζην». Επιλέγοντας λοιπόν, σπουδές Ζαχαροπλαστικής και δουλεύοντας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου, στο αντικείμενό σου (που είναι αυτό που αγαπάς), πετυχαίνεις… με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια!
+1!
«Σφράγισε» την επαγγελματική σου επιτυχία ως Pastry Chef, με σπουδές στην πολυβραβευμένη σχολή Ζαχαροπλαστικής της χώρας!
Η νέα χρονιά που έρχεται, σηματοδοτεί νέες αποφάσεις και νέες επιλογές… Όταν όμως η απόφασή σου έχει να κάνει με σπουδές Ζαχαροπλαστικής, τότε η επιλογή μπορεί να είναι μόνο μία: ΙΕΚ ΑΛΦΑ!
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλάστης» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, υπερέχουν γιατί:
Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις το αυριανό… Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας στη Ζαχαροπλαστική, κάνε ΣΗΜΕΡΑ την εγγραφή σου στα νέα τμήματα Φεβρουαρίου του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, καλώντας στο 210-5279500 (για Αθήνα), 210-4120313 (για Πειραιά), 210-9640117 (για Γλυφάδα), ή 2310-552406 (για Θεσσαλονίκη)!
Συγχαρητήρια!