Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Γλυκιά πανδαισία γεύσεων στην 80η ΔΕΘ από τους σπουδαστές και τους απόφοιτους Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

Collage

Οι σπουδαστές & απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, μαζί με τους καθηγητές τους κύριο  Τάσο Αθανασιάδη και την κυρία Κική Γούτα, μάγεψαν το κοινό της 80η ΔΕΘ, με τα αρώματα και τις γεύσεις που δημιούργησαν στη Γωνιά Γαστρονομίας.
Η Γωνιά Γαστρονομίας, με διοργανωτές τις εταιρείες Butterfly Communications & την Culinology Team Hellas, φιλοξενείται στο περίπτερο 13  για 3η συνεχόμενη χρονιά με την παρουσία 22 τοπικών εκθετών.
Το team Αρτοζαχαροπλαστικής στήριξε την παραδοσιακή μαγειρική προσθέτοντας και μοντέρνες πινελιές, χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα των εκθετών. Οι συνταγές ήταν οι εξής:

  • Λουκουμάδες με μέλι και γύρη λουλουδιών
  • Χυλοπίτες γλυκιές με μέλι και κανέλα
  • Δίπλες με μπαχαρικά

Την Γωνιά Γαστρονομίας επισκέφθηκαν περισσότερα από 10.000 άτομα, τα οποία είχαν την δυνατότητα να γευθούν τις συνταγές των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
Η κα Κική Γούτα, με την μεγάλη εμπειρία της στα θέματα διαιτολογίας & διατροφής, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των εδεσμάτων ενημέρωνε το κοινό για τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων και για τις μοντέρνες τεχνικές παρασκευής των τοπικών εδεσμάτων.
 
Πληροφορίες:
IEK ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη,T. 2310552406
www.iek-xini.edu.gr | [email protected]| www.facebook.com/iekxinithessaloniki
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!