Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Career Path Youth στις 1 & 2 Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Career Path Youth στις 1 & 2 Απριλίου στον Δήμο ΤριφυλίαςΕπαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου και λυκείου
Career Path Youth στις 1 & 2 Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας
Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

 

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας, διοργανώνει τη διήμερη εκπαιδευτική δράση επαγγελματικού προσανατολισμού #CareerPathYouth, την Τετάρτη 1 Απριλίου για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης στο Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας (10:00-12:00) και την Πέμπτη 2 Απριλίου για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας (08:30-10:30), καθώς και για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών (11:00-13:00).

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

 

Η Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών για το περιεχόμενο των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των μαθητών. Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Κατά τη διάρκεια της διήμερης δράσης Career Path Youth την 1η και 2α Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026, από τις 10:00 έως τις 11:30, θα πραγματοποιηθεί ενότητα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων με εισηγήτρια την κυρία Μάγκυ Γκολέμη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Κοινωνική Ανθρωπολόγο. Η παρουσίαση απευθύνεται σε μαθητές που βρίσκονται στη φάση διαμόρφωσης των πρώτων εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους επιλογών και στοχεύει στην ουσιαστική ενημέρωση και ενδυνάμωσή τους. Στο επίκεντρο θα βρεθούν ζητήματα αυτογνωσίας και λήψης αποφάσεων, η παρουσίαση των επιστημονικών πεδίων και των επιλογών σπουδών, η ανάλυση του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΕΒΕ, συντελεστές βαρύτητας, υπολογισμός μορίων), καθώς και σύγχρονοι και αναδυόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι. Παράλληλα, θα αναδειχθεί η σημασία της διεπιστημονικότητας στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

 

Στη συνέχεια, από τις 11:30 έως τις 12:00, θα ακολουθήσει ενημέρωση για τη διαχείριση άγχους και χρόνου μελέτης από την ίδια εισηγήτρια, με στόχο την κατανόηση των αιτιών του άγχους και την εφαρμογή πρακτικών τεχνικών οργάνωσης του χρόνου, αποφυγής της αναβλητικότητας και ενίσχυσης της μαθησιακής αποτελεσματικότητας.

 

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026, από τις 08:30 έως τις 10:00, στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, η κα Μάγκυ Γκολέμη θα παρουσιάσει την ενότητα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, εστιάζοντας στη μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, στη σημασία της αυτογνωσίας και της έγκυρης πληροφόρησης, στα κριτήρια επιλογής μεταξύ Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και στην αποδόμηση στερεοτύπων γύρω από τα επαγγέλματα.

 

Στη συνέχεια, από τις 10:00 έως τις 10:30, θα πραγματοποιηθεί ενότητα διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης από την κυρία Ζωή Σπανού, Ψυχολόγο – Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεύτρια, με έμφαση στην κατανόηση του άγχους και σε πρακτικές τεχνικές διαχείρισής του.

 

Ακολούθως, από τις 11:00 έως τις 11:30, στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών, η κα Ζωή Σπανού θα παρουσιάσει την ενότητα διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης, εστιάζοντας σε τεχνικές οργάνωσης της καθημερινότητας και ενίσχυσης της ψυχολογικής ισορροπίας.

 

Η δράση θα ολοκληρωθεί από τις 11:30 έως τις 13:00 με την ενότητα επαγγελματικού προσανατολισμού από την κα Μάγκυ Γκολέμη στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών, όπου θα αναλυθούν ζητήματα αυτογνωσίας, επιλογών σπουδών, συστήματος εισαγωγής και σύγχρονων επαγγελματικών προοπτικών, δίνοντας στους μαθητές ουσιαστικά εφόδια για τη λήψη συνειδητών αποφάσεων.

Στην ιστοσελίδα της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες για την πρώτη (1 Απριλίου, Γαργαλιάνοι) και τη δεύτερη ημέρα (2 Απριλίου, Κυπαρισσία-Φιλιατρά) διεξαγωγής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947 997884, [email protected]

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!