Στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και της καθολικής σχεδόν χρήσης τους στο μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών οι σπουδές στη Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College είναι η μοναδική λύση για να προλάβεις την εξέλιξη στην αγορά εργασίας των νέων Τεχνολογιών.
Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, παρέχει προγράμματα Bachelor και Master, καθώς και ένα απολύτως σύγχρονο και πλήρως επικαιροποιημένο πρόγραμμα σπουδών (Bsc (Hons) Computer Science) που συνδυάζει ιδανικά up-to-date τεχνολογίες, περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού και γλώσσες της Microsoft (Visual Studio, C#) καθώς και Ελεύθερου/Ανοικτού λογισμικού (Linux, Java). Οι απόφοιτοι της Σχολής είναι ολοκληρωμένοι επαγγελματίες στο χώρο της Ανάπτυξης Λογισμικού (Software Developers) που μπορούν με άνεση να ασχοληθούν επαγγελματικά αλλά και ερευνητικά με την ανάπτυξη εφαρμογών κάθε είδους, όπως Desktop και Mobile (C#, Java, C++, SQL), Web (HTML5, CSS, JavaScript, PHP) και Network (Python) applications.
Πέραν της ολοκληρωμένης κατάρτισης που λαμβάνουν, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να καταστούν ανταγωνιστικοί και διαχρονικοί στο χώρο της Πληροφορικής μέσω της συμμετοχής τους σε πληθώρα έργων και δράσεων, όπως:
- Χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνητικά έργα πληροφορικής μεγάλης κλίμακας σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού (http://waternomics.eu).
- Έργα πληροφορικής μέσω συνεργασιών με εταιρίες, όπως η HERE (https://company.here.com/here/), που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες χαρτογράφησης στον κόσμο.
- Συνέδρια εθνικής και διεθνούς εμβέλειας στον ερευνητικό χώρο της Πληροφορικής, μέσω των υψηλού επιπέδου πτυχιακών εργασιών που εκπονούν στο τελευταίο έτος των σπουδών τους. Παράδειγμα, η συμμετοχή τελειοφοίτου στο Διεθνές Συνέδριο «IMCL2015 International Conference on Interactive Mobile Communication, Technologies and Learning» (http://www.imcl-conference.org/imcl2015/index.php). Επιπλέον, τελειόφοιτη φοιτήτρια έχει υποβάλει προς κρίση την εργασία της υπό τον τίτλο «Design Patterns for Implementing Game Mechanics”, που εντάσσεται στην περιοχή έρευνας της Μηχανικής Λογισμικού (Software Engineering) στο 20ό Pan-Hellenic Conference on Informatics (PCI) (http://pci2016.teiwest.gr/).
Σεμινάρια, workshops και ομιλίες
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του οι φοιτητές έχουν πολλές επιλογές να διευρύνουν τα όρια των γνώσεών τους και των δυνατοτήτων τους μέσω σεμιναρίων, workshops και ομιλιών από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου των νέων Τεχνολογιών. Μερικά από αυτά που έχουν πραγματοποιηθεί:
- Workshop υπό τον τίτλο «Mobile Application Development Using Real Data» και ανοικτή ομιλία με τίτλο «Big Data Analytics for Environmental Sustainability» από τον Wassim Derguech, ερευνητή στο Insight Centre for Data Analytics του National University of Ireland, Galway.
- Σεμινάριο υπό τον τίτλο “Horizon app – Ένα ελληνικό success story στην εποχή της κρίσης” από τους Στέλιο Πετράκη και Πέτρο Δουβαντζή, εμπνευστές της εξαιρετικά καινοτόμας εφαρμογής για κινητές συσκευές Horizon, (https://youtu.be/roag3p3g1r4?t=7, https://horizon.camera/) που κατέκτησε την κορυφή του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple, λίγες μόνο ώρες μετά την εμφάνισή της. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να καταγράφει video με οριζόντιο προσανατολισμό ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίον κρατά τη συσκευή του (οριζόντια, κάθετα ή ακόμα και υπό περιστροφή)
- Ομιλία υπό τον τίτλο ” Η εξέλιξη των Εταιρικών Εφαρμογών (Enterprise Applications) στην εποχή του Cloud και Mobile Computing ” από τον Δρ. Τεκτονίδη Δημήτριο, Διευθυντή του Τμήματος Ερευνητικών προγραμμάτων της γνωστής εταιρείας ALTEC S.A
Η Σχολή Πληροφορικής συνεργάζεται με το University of Derby σε συνεργασία ακαδημαϊκής δικαιόχρησης (franchise) με το Πανεπιστήμιο και τα προγράμματα συνδυάζουν περιζήτητες πιστοποιήσεις της Cisco, τις οποίες οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν παράλληλα με τις σπουδές τους.
Σπουδές με πλεονεκτήματα
- Τα προγράμματά μας ενσωματώνουν τις πιοισχυρές επαγγελματικές πιστοποιήσεις της Cisco CCNA και CCNP.
- Οι καθηγητέςμας είναι ενεργοί επαγγελματίες και ερευνητές και μεταφέρουν στους φοιτητές τις επιστημονικές εξελίξεις του σήμερα.
- Τα μαθήματα χτίζουν ουσιαστικές γνώσεις προγραμματισμού(ανεξαρτήτως γλωσσών), οι οποίες θωρακίζουν τους φοιτητές από τις αλλαγές των προγραμματιστικών εργαλείων που συμβαίνουν στο χώρο.
- Οι φοιτητές συνδέουν τις τεχνικές τους γνώσεις με πραγματικές επιχειρησιακές εφαρμογέςκαι είναι σε θέση να διεκδικήσουν και διοικητικές θέσεις στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών.
Τα προγράμματα της Σχολής Πληροφορικής
Τα προγράμματα Mediterranean Professional Studies
Ο Τομέας Πληροφορικής του Mediterranean Professional Studies προσφέρει σύγχρονα πιστοποιημένα επαγγελματικά προγράμματα σπουδών στα δίκτυα και τον προγραμματισμό. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα προγράμματα CISCO του τομέα – CCNA, CCNA Security και CCNP – που προσφέρουν τις πιο ισχυρές πιστοποιήσεις στον κλάδο των δικτύων.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εγνατία 2-4, Κτίριο «ΒΙΕΝΝΗ», 546 26 Τ: +30 2310 287779 +30 2310 547708 – 808
F: +30 2312 202620
ΑΘΗΝΑ: Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, 11251 Τ: +30 210 8899600 F: +30 211 7709450
Ανοιχτή Γραμμή (χωρίς χρέωση από σταθερό): 800-11-939393
Email: [email protected]
Post Views: 43
Συγχαρητήρια!