Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

4η Σύνοδος Ευρωπαϊκού Προγράμματος για οικοτουρισμό & μανιτάρια στη Βουλγαρία με συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Η 4η Ευρωπαϊκή Σύνοδο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, Δια Βίου Μάθησης Leonardo Da Vinci (LIFELONG LEARNING PROGRAMME-LEONARDO DA VINCI-TRANSFER OF INNOVATION) με τίτλο: MYCOT.I.CO.N (MYCOTa Intereuropean COoperation Network)- Η αναγνώριση και η αειφορική εκμετάλλευση των άγριων βρώσιμων μανιταριών σε αγροτικές περιοχές (Identification and sustainable exploitation of wild edible mushrooms in rural areas”) διάρκειας 2 ετών πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 17-18 Απριλίου 2013, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας, στο οποίο συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου εκπροσωπούμενο από την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων.
Σκοπός του προγράμματος MYCOT.I.CO.N είναι η εκπαίδευση μανιταροκαλλιεργητών και η ανάπτυξη των ικανοτήτων που θα επιτρέπουν την αναγνώριση άγριων βρώσιμων, δηλητηριωδών και φαρμακευτικών μανιταριών καθώς και τεχνικές καλλιέργειας τους. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού αναπτύσσεται διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα παρέχεται στους εκπαιδευομένους με τη χρήση τεχνολογίας e-Learning. Επίσης θα αναπτυχθεί εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα αναγνωρίζει με αυτόματο τρόπο το είδος των μανιταριών και που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ερασιτέχνες μανιταρόφιλους.
Εκτιμάται ότι το έργο MYCOT.I.CO.N θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του εναλλακτικών καλλιεργειών κυρίως σε ορεινές περιοχές καθώς στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού.
Στο έργο συμμετέχουν επίσης το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, το Τ.Ε.Ι Λάρισας, το Ινστιτούτο Βιοποικιλότητας και οικοσυστήματος της Βουλγαρίας και το K.E.K. Αιγέας.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!