Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

4o Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «DeLaSalleScienceFestival», στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

 

Εκατοντάδες παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών, αποφοίτων και φίλων παραβρέθηκαν, στο Φεστιβάλ Επιστημών & Τεχνολογίας «DeLaSalleScienceFestival» του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Κολεγίου μας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς, διοργάνωσαν μια ημέρα αφιερωμένη στις Επιστήμες και στις Νέες Τεχνολογίες.  Σε ένα ευχάριστο, και εορταστικό κλίμα, μεγάλοι και μικροί περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουν μια όμορφη μέρα. Το Φεστιβάλ ήταν ανοιχτό στους μαθητές όλων των σχολείων της περιφέρειας και περιελάμβανε εργαστήρια Lego, STEAMκαι ρομποτικής, μοριακή κουζίνα, δωμάτια απόδρασης με θέμα την τεχνολογία, πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και πληροφορικής για παιδιά όλων των ηλικιών, workshopsαπό την Kid’sFunFactoryκαι το Παιδικό Μουσείο και παρουσιάσεις, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια με τον OSMOκαι το Beebot, ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου μας κ.ά.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους καθηγητές του Γεωλογικού Τμήματος του Α.Π.Θ., καθηγητέςκαιφοιτητές του Φυσικού και Χημικού τμήματος του Α.Π.Θ., καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι παρουσιάσεις αεροναυπηγικής της Ομάδας ASAT.  Μικροί και μεγάλοι, επίσης, εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα – εξαρτήματα ενός μονοθέσιου της Formula 1, της Ομάδας ARTτου Α.Π.Θ., καθώς και από την παρουσίαση του ρομποτικού βραχίονατης εταιρίας ΑΒΒ. Η Mindtrapκαι η LegoBrickwiseξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους, ενώ η eduACTενθουσίασε με τα προγράμματά της. Τον εθελοντικό χαρακτήρα της εκδήλωσης στήριξαν οι εταιρίες MLSκαι Euronics, τα ζαχαροπλαστεία “…σαν πετιμέζι”, το βιβλιοπωλείο SUBLIME”,η εταιρία NewCottonPlanet”,ο Σύλλογος «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», η Εθελοντική Ομάδα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» «Μαζί και από Κοινού» και η ομάδα των Αποφοίτων του Κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ”.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας, στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»!

 

1. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Γενικός Διευθυντής Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ») μαζί με την ΟμάδαART του Α.Π.Θ και το μονοθέσιο της Formula 1
2. H ομάδα ReAcTiON, του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ
3. Η ομάδα HeHe ART
4. Η Αλεξάνδρα Λαπουρίδου (Γενική Υποδιευθύντρια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ») με τον ΚώσταΒασιλείου της eduACT και την ομάδα του
5. 4o Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «DeLaSalleScienceFestival»,στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»
6. Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με τον Δημήτρη Λακασά (Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ») και μαθητές της ομάδας Επιχειρηματικότητας Β’ Λυκείου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»)
7. Εργαστήρι Ρομποτικής
8. Ομάδα εικαστικών του Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»
9. ΜπάμπηςΤραπεζανλίδης (Υπέυθυνος του «DeLaSalleScienceFestival», Γιώργος Ορφανός, Γιώργος Ντικμπασάνης (Υποδιευθυντής Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»)

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!