Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

«Οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ…είπαν ΝΑΙ στην εθελοντική ανάπλαση του Σχολικού Συγκροτήματος της Γκράβας»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 εθελοντών – σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College κατοίκων της περιοχής, εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων και με τη συνεργασία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε το εθελοντικό «πράσινο» project ανάπλασης του πάρκου της Γκράβας, δίπλα στο ιστορικό σχολικό συγκρότημα, το οποίο διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου

Ενδεικτικά, χρησιμοποιήθηκαν από τους εθελοντές:
– περισσότερα από 900 λίτρα χρώμα και 100 πινέλα-ρολά βαφής για βάψιμο των τοίχων περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος
– 150 σακούλες απορριμμάτων για τον καθαρισμό του πάρκου
– 80 δέντρα, στο πλαίσιο της δενδροφύτευσης του πάρκου της Γκράβας και του περιβάλλοντος χώρου

Την εθελοντική ανάπλαση του Πάρκου της Γκράβας τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες και  εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αθηναίων κ. Νέλλυ Παπαχελά, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων κ. Άγγελος Αντωνόπουλος, η πρόεδρος της 5ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Αθηναίων κ. Αθηνά Ζαφειροπούλου, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων) κ. Παναγιώτα Ψαράκη.

Στόχος των πιο «πράσινων» σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του Mediterranean College  και της 5η δημοτικής κοινότητας του δήμου Αθηναίων, αποτέλεσε η  αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός της περιοχής του πάρκου και του Σχολικού Συγκροτήματος , τα οποία έχουν καταστεί τα τελευταία χρόνια από τις πλέον  «ξεχασμένες» γειτονιές της Αθήνας.

Επίσης επιμέρους, εξίσου σημαντικό στοιχείο, της εθελοντικής κίνησης του διημέρου, ήταν η βελτίωση της ποιότητας των παροχών για τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά μία σειρά μοναδικών happenings και events.

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Απριλίου, η εικόνα του αναβαθμισμένου πάρκου και του Σχολικού Συγκροτήματος δεν θύμιζε το αστικό περιβάλλον των προηγούμενων ημερών. Πολύ πιο καθαρό, πολύ πιο όμορφο και φυσικά πολύ πιο πράσινο. Το ιστορικό σχολικό συγκρότημα, μεταμόρφωσε την γκρίζα και πολύπαθη εικόνα του, μέσω της προσπάθειας των εκατοντάδων εθελοντών, να προσφέρουν και αυτοί το «λιθαράκι» τους, στην αξιέπαινη προσπάθεια και μάλιστα εν μέσω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Η εθελοντική ανάπλαση του Πάρκου της Γκράβας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012, σε συνεργασία με την 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων

Για το πλήρες δελτίο τύπου κάνετ κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!