Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

ΙΕΚ ΞΥΝΗ – Η Τηλεόραση σήμερα. Η επίδραση των Social Media στη Διαμόρφωση κοινής γνώμης.

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ και η New Media Studies διοργάνωσαν σεμινάριο με θέμα την Τηλεόραση και τα Social Media

Με τη συμμετοχή δεκάδων σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, του Mediterranean College, άλλων τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, παρουσία εκπροσώπων από το χώρο του Τύπου, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Απριλίου, στο Lecture Hall του Mediterranean College  το εξαιρετικά σημαντικό και επίκαιρο σεμινάριο με θέμα:

«Η Τηλεόραση σήμερα. Η επίδραση των Social Media στη Διαμόρφωση κοινής γνώμης.»

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν:

  • Σταμάτης Μαλέλης ( Διεθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης Star Channel), “H Τηλεόραση σήμερα»
  • Φώτης Βασιλείου ( Διεύθυντης New Media Studies )

« Η επίδραση των Social Media

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο κος Μαλέλης, αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο της τηλεόρασης, την ραγδαία ανάπτυξή της κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών ( από το 1989, έτος – ορόσημο για τη δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης) , τη διείσδυση της στην ελληνική οικογένεια και το μέλλον της σε ένα περιβάλλον νέων προκλήσεων.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Φώτης Βασίλειου, ο οποίος στην ομιλία του, προς τους σπουδαστές και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Lecture Hall του Mediterranean College, εξήγησε την έννοια και τη σημασία των Social Media, τις επιπτώσεις που έχουν στην αγορά και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επιρροή τους στην κοινωνία και εν τέλει στη ζωή όλων των ανθρώπων, σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται.

Επίσης, με τη χρήση εξαιρετικών παραδειγμάτων, παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη των τριών μεγαλύτερων social media δικτύων, τα οποία ξεπερνούν ασύλληπτα ποσά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι εισηγητές του σεμιναρίου, δέχτηκαν «βροχή» ερωτήσεων από τους παριστάμενους, αναφορικά με ζητήματα που αφορούσαν τόσο την τηλεόραση και το ρόλο της, όσο και τα Social Media.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «XINIS EDU FESTIVAL 2012».  

Για το πλήρες δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Copied!