Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

AAS College – "H Ελλάδα για την Ιαπωνία" Workshop Οπτικής επικοινωνίας

Το AAS College ανακοινώνει ότι είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από την Ελλάδα που θα φιλοξενήσει αυτό το workshop. Απευθύνεται σε γραφίστες (επαγγελματίες και σπουδαστές) και σε οποιαδήποτε άλλον που ενδιαφέρεται για τη γραφιστική και την οπτική επικοινωνία.
Kanji, είναι οι κινεζικοί χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη ιαπωνική γλώσσα. Η γλώσσα στην Ιαπωνία σήμερα είναι ένα μίγμα από Kanji, Χιραγκάνα, Katakana, αραβικούς αριθμούς, και το λατινικό αλφάβητο.
Οι στόχοι και τα οφέλη από την παρακολούθηση αυτού του workshop είναι  δύο:
α) Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, το workshop θα σας διδάξει θεωρία, αρχές και μεθοδολογία για τη γραφιστική. Θα μάθετε να οπτικοποιείτε τη σκέψη σας και να επικοινωνήσετε αυτό που θα φτιάξετε με ανθρώπους που είναι από διάφορες χώρες, μια και αυτό το εργαστήριο πραγματοποιείται σε 13 χώρες σε όλο τον κόσμο. Θα επικοινωνήσετε τη δουλειά σας μέσω μιας γλώσσας που δεν γνωρίζετε (ιαπωνικά) και αυτό είναι το ενδιαφέρον, ότι δηλαδή θα οπτικοποιήσετε τα γιαπωνέζικα σύμβολα για να επικοινωνείσετε το μήνυμά σας.
β) Θα μάθετε πώς να προβάλλετε και να εκθέτετε τη δουλειά σας μέσα από ασκήσεις και τεχνικές παρουσίασης. Μέσα από αυτό το workshop οι δουλειές που θα παραχθούν θα δημοσιευτούν σε ένα κατάλογο, όπου θα συμπεριλαμβάνονται τα έργα από όλους τους συμμετέχοντες με τη φωτογραφία τους και το όνομά τους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση όλων των έργων στην Ιαπωνία κατά τη 2η επέτειο από το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία, τον Μάρτιο του 2011. Η έκθεση πρόκειται να περιέχει τις εργασίες όλων των χωρών που συμμετέχουν και είναι οι εξής: Πολωνία, Ιαπωνία, Γερμανία, Κένυα, Νιγηρία, Βραζιλία, Ταϊβάν, ΗΠΑ, Περού, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη, Λίβανος και Ελλάδα. Δίνεται η δυνατότητα αυτή η έκθεση να ταξιδέψει σε αυτές τις χώρες ώστε να διαδοθεί το Ιαπωνικό αλφάβητο μέσα από τις γραφιστικές δουλειές των συμμετεχόντων.
Εκπαιδευτής και συντονιστής σε αυτό το workshop θα είναι Antoine Abi Aad, Ph.D, ΜΑ, ΒΑ στη Διαφήμιση και τη Γραφιστική και καθηγητής στο ALBA University στη Βηρυτό.
Έναρξη: Δευτέρα 26 Νοεμβρίου
Λήξη: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου
Ώρες workshop: 11.00 – 14.00 ή 17.30 – 20.30 (καθημερινά)
Κόστος: 50 ευρώ
Οι εγγραφές άρχισαν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επικοινωνείστε με τη Γραμματεία για να κάνετε την εγγραφή σας. Τηλ. 2310220807
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Copied!