Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Aegean College – Omiros Education Group – Βράβευση μαθητών Βαρβακείου στο CERN

Aegean College - Omiros Education Group - Βράβευση μαθητών Βαρβακείου στο CERN

Εντυπωσιακή η βράβευση των μαθητών της Βαρβακείου που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό του CERN στο Aegean Omiros College από το διακεκριμένο καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής, κ. Δημήτρη Νανόπουλο
Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα), παρουσία ακαδημαϊκών και άλλων καταξιωμένων προσώπων των γραμμάτων και των τεχνών, ο αντιπρόεδρος και μελλοντικός πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, προταθείς από την Ελλάδα για τη θέση του Διευθυντή του CERN και διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο του Texas A&M., κ. Δημήτρης Νανόπουλος βράβευσε τους «Συντρόφους του Οδυσσέα». Πρόκειται για την 11μελή ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας με υπεύθυνο καθηγητή, το φυσικό, Δρ. Ανδρέα Βαλαδάκη, που διακρίθηκε μεταξύ 300 σχολικών ομάδων  από όλον τον κόσμο σε διαγωνισμό  του CERN  και  επελέγη ανάμεσα σε 292 σχολεία, για να πραγματοποιήσει πείραμα στον επιταχυντή Proton Synchrotron (PS).
Οι έλληνες μαθητές  παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το πείραμα που πρότειναν και που αφορά στη μελέτη της διάσπασης των φορτισμένων πιονίων, μίας κατηγορίας μεσονίων, σωματιδίων που περιέχουν ένα κουάρκ και ένα αντικουάρκ, με στόχο να ερευνήσουν την ασθενή πυρηνική δύναμη, μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της  φυσικής. Η ομάδα των μαθητών, του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής, θα φιλοξενηθεί το φθινόπωρο στο CERN, όπου θα έχει την ευκαιρία να εκτελέσει το πείραμά της.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν υποτροφίες (για δωρεάν φοίτηση) στα παιδιά από τον Πρόεδρο του Κολλεγίου κ. Νίκο Μακρυπλίδη, ενώ  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να  συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν τόσο με τον κ. Δημήτρη Νανόπουλο όσο και με άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 210 3806 166 ή με το e-mail: [email protected]
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Aegean College - Omiros Education Group - Βράβευση μαθητών Βαρβακείου στο CERN

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!