Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

AnagennisiSportsDay – Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Με το σύνθημα «Ας κινηθούμε» δίπλα σε κορυφαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως αναγνώριση της αξίας που έχει η άθληση και ο αθλητισμός ευρύτερα τόσο σε επίπεδο υγείας και ευεξίας όσο και ως ευχάριστη δραστηριότητα και πολύτιμη εμπειρία κοινωνικοποίησης και ομαδικότητας, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση γιόρτασε τη συγκεκριμένη μέρα με το σύνθημα «Ας Κινηθούμε» και Υπό την Αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης υποδέχτηκαν διακεκριμένους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Διεθνείς Αθλητές και Αθλήτριες και μαζί τους  βίωσαν μια ξεχωριστή μέρα γεμάτη από παιχνίδι, αθλητισμό και γυμναστική.

Οι Ολυμπιονίκες της Άρσης Βαρών Βίκτωρας Μήτρου, Γιώργος Τζελίλης και Λεωνίδας Σαμπάνης, ο Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ιστιοπλοΐας Άγγελος ΛεμάνηςΠρωταθλήτρια και Βαλκανιονίκης στο Άλμα Επί Κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου,η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου, οιΟλυμπιονίκες της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γιώργος Κωνσταντινόπουλοςκαι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, οι Παραολυμπιονίκες Αθλήτριες της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη και Αδαμαντία Ζαχαριάδηκαι ο Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης  έδωσαν το «παρών» τους σε μια μέρα γεμάτη από Αθλητισμό!

Οι κορυφαίοι Αθλητές και Αθλήτριες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το σύνολο των μαθητών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που ήρθαν σε άμεση επαφή με Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα, συζήτησαν μαζί τους για την σπουδαιότητα της προσπάθειας, του στόχου, της διάκρισης, του συναγωνισμού και της επιτυχίας και συμμετείχαν σε βιωματική επίδειξη αθλημάτων.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε βιωματική δράση για τη Διατροφή με την Αθλήτρια του Στίβου και Κλινική Διατροφολόγο – Διαιτολόγο κυρία Άννα Παπαγεωργίου και ήρθαν σε επαφή με το έργο του StudioK2 Designκαι τα εικονογράμματα της Ολυμπιάδας του 2004 της Αθήνας οπτικοποιώντας με εύστοχο, απλό και αφαιρετικό τρόπο το κάθε άθλημα, δημιουργώντας το δικό τους έργο και εκφράζοντας με εικαστικό τρόπο το αθλητικό πνεύμα.

Εκλεκτός προσκεκλημένος της συγκεκριμένης ημέρας ήταν ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κύριος EricMonninο οποίος στο κατάμεστο Θέατρο του Σχολείου συζήτησε με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων αναφορικά με το ολυμπιακό ιδεώδες, τη σημασιολογική έννοια που το περιβάλλει, την αξία του και την επιρροή του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πληροφορίες : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, 22950 29840, [email protected] , www.anagennisi.edu.gr

 

Υποδοχή Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών από μαθητές και μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης
Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου ‘EricMonninκατά την παρουσίασή του σε μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Οι Ολυμπιονίκες της Άρσης Βαρών Βίκτωρας Μήτρου και Γιώργος Τζελίλης σε βιωματική επίδειξη του αθλήματος.
Η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά απονείμει Τιμητική Πλακέτα στον Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη έχοντας δίπλα τους τον Ολυμπιονίκη στους Κρίκους Δημοσθένη Ταμπάκο.
Μαθήματα αθλητικού ήθους και ολυμπιακού ιδεώδους από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη, τους Ολυμπιονίκες της Άρσης Βαρών Γιώργο Τζελίλη και Βίκτωρα Μήτρου και τον Ολυμπιονίκη στους Κρίκους Δημοσθένη Ταμπάκο.
Η Πρωταθλήτρια και Βαλκανιονίκης στο Άλμα Επί Κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου σε συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες για την αξία του αθλητισμού.
Οι Παραολυμπιονίκες της Ξιφασκίας σε Αμαξίδιο Αδαμαντία Ζαχαριάδη και Κέλλυ Λουφάκη σε βιωματική επίδειξη του αθλήματος.

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!