Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Ανακαλύψτε την Ψυχολογία, μια επιστήμη με παρόν και μέλλον

associate-degree-in-psychology

Επιστήμη με δυνατό παρόν και ακόμη δυνατότερο μέλλον, γιατί ασχολείται με τον άνθρωπο και συνεχώς αναπτύσσεται,  είναι η Ψυχολογία και αποτελεί έναν κλάδο σπουδών πολύ ελκυστικό.
Το Mediterranean College ακολουθεί την εξέλιξη της επιστήμης της Ψυχολογίας και ως   ο πληρέστερος εκπαιδευτικός φορέας παροχής προγραμμάτων Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής από το 1977, παρέχει προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης – HND, Bachelor, Master, μεταπτυχιακές πιστοποιήσεις & εξειδικεύσεις.
Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College προσφέρει άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στους τομείς της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, τα πανεπιστημιακά προγράμματα Ψυχολογίας BSc (Hons) in Applied Psychology και ΜSc Integrative Counselling and Psychotherapy παρέχονται αυτούσια στην Ελλάδα μέσω συμφωνίας ακαδημαϊκής δικαιόχρησης (franchise) μεταξύ του Mediterranean College και του κρατικού πανεπιστημίου University of Derby της Αγγλίας το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των 50 κορυφαίων Βρετανικών Πανεπιστημίων (Τοp 48, Guardian University Guide 2017).
Επίσης παρέχεται το ΜSc Adult Cognitive Behavioural Psychotherapy, το μοναδικό ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και συνδυάζει τον ακαδημαϊκό τίτλο (Master) με την εκπαίδευση/ προσέγγιση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, προσφέροντας στους αποφοίτους τη δυνατότητα να εργαστούν επαγγελματικά και ως αυτόνομοι θεραπευτές.
BSc (Hons) in Applied Psychology
Το πρόγραμμα υιοθετεί μια σφαιρική οπτική του τομέα της Ψυχολογίας και καλύπτει τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη της Ψυχολογίας καθώς δίνει έμφαση σε 4 κύριους άξονες:

  • Κλινικά Μαθήματα (π.χ. κλινική ψυχολογία, συμπεριφορές εθισμού).
  • Μεθοδολογία Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες παρέχοντας στους σπουδαστές τα κατάλληλα επιστημονικά εφόδια ώστε να προχωρήσουν σε ανώτερες ακαδημαϊκές σπουδές με την προοπτική ακαδημαϊκής καριέρας.
  • Μαθήματα Kορμού,  τα οποία καλύπτουν όλα τα επιστημονικά πεδία που έχει καθορίσει ο Βρετανικός Σύλλογος Ψυχολόγων (BPS) ως προαπαιτούμενα για την αναγνώριση των αποφοίτων (Στατιστική, Βιοψυχολογία, Κοινωνική Ψυχολογία, Αναπτυξιακή και Γνωστική Ψυχολογία).
  • Καινοτόμα μαθήματα Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, τα οποία εστιάζουν σε σύγχρονες θεωρίες της ψυχολογίας (π.χ. ψυχολογία της τρομοκρατίας, ψυχολογία της μετανάστευσης, tattoo psychology, piercing psychology, εκφοβισμός).

ΜSc Integrative Counselling and Psychotherapy
Είναι το μοναδικό Master στην Ελλάδα στην ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση με βάση τη Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με απλά μεταπτυχιακά στη Συμβουλευτική, είναι ότι γίνεται εκπαίδευση στη χρήση του συνθετικού μοντέλου και όχι απλώς εκπαίδευση στις διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις.
Το πρόγραμμα συνθέτει τις 3 βασικότερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις (προσωποκεντρική – ψυχοδυναμική – γνωστική), οπότε δίνει στον θεραπευτή την ικανότητα της πολύπλευρης προσέγγισης στη θεραπεία και την αντιμετώπιση μεγάλου εύρους περιστατικών.
Το Master του University of Derby είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα ως μεταπτυχιακός τίτλος επαγγελματικά ισοδύναμος με ΑΕΙ και προσφέρει στους αποφοίτους τη δυνατότητα είτε να εργαστούν επαγγελματικά ως αυτόνομοι θεραπευτές, είτε να επιλέξουν ακαδημαϊκή καριέρα.
Περιλαμβάνει υποχρεωτική κλινική πρακτική 300 ωρών με εποπτεία.
– Είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη,  που συνδυάζει τον ακαδημαϊκό τίτλο Master of Science με την εκπαίδευση στην προσέγγιση της  Συνθετικής Ψυχοθεραπείας και βασίζεται σε 2 κεντρικούς άξονες:

  • Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιστημονική έρευνα στους τομείς της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας καλύπτοντας την ακαδημαϊκή βαθμίδα του Master
  • Περιλαμβάνει υποχρεωτική κλινική πρακτική άσκηση 300 ωρών (ατομικές συνεδρίες) με εποπτεία, η οποία πραγματοποιείται σε ένα εύρος φορέων και υποστηρίζεται από το Mediterranean College.

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα είτε να εργαστούν ως αυτόνομοι θεραπευτές, είτε να επιλέξουν ακαδημαϊκή καριέρα συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο.
ΜScAdult Cognitive Behavioural Psychotherapy
Περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας, καλύπτοντας νέες προσεγγίσεις όπως Mindfulness Based CBP, Schema Therapy αλλά και την Compassion-FocusedTherapy του Professor Paul Gilbert (HeadoftheMentalHealthResearchUnit και καθηγητή του University of Derby).
Το πρόγραμμα καλύπτει τις θεωρίες και τις έρευνες που σχετίζονται με τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, και αναπτύσσει στους φοιτητές τις αναγκαίες δεξιότητες για την εφαρμογή της σε πληθώρα διαταραχών (κατάθλιψη, άγχος, φοβίες, ψυχαναγκασμός, μετατραυματικό στρες, διατροφικές διαταραχές κ.ά).
Το πρόγραμμα ακολουθεί τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου για τις Γνωσιακές-Συμπεριφοριστικές Ψυχοθεραπείες (British Association for Behavioural & Cognitive Psychotherapies BABCP, Level 2) και οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν/προαχθούν σε αυτόνομους θεραπευτές διαπιστευμένους από το BABCP (fullaccreditation).
 
Σημαντικές συνεργασίες
Ο τομέας Ψυχολογίας συνεργάζεται με φορείς ψυχικής υγείας (όπως συγκεκριμένα τμήματα του ΚΕΘΕΑ) καθώς και με ΜΚΟ (όπως Το Καταφύγιο Γυναίκας, Κέντρο Ζωής) στο πλαίσιο τόσο της υποστήριξης της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών όσο και της παροχής δυνατότητας εθελοντισμού των προπτυχιακών φοιτητών, ενώ η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς (ΙΘΑΚΗ – Σίνδος, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΑΠΘ, ΕΣΒΕ, ΚΕΠΕΠ Αγ. Δημήτριος, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Νοσ. Παπανικολάου, Εταιρεία «ΣΥΝΘΕΣΗ», ΕΡΓΑΝΗ, Γιατροί του Κόσμου, PRAKSIS κ.λπ.) έχει βοηθήσει:  α) στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων των προπτυχιακών φοιτητών με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή τους σχετικά με το επάγγελμα του ψυχολόγου και τις διαφορετικές εξειδικεύσεις του Τομέα  και β) στην πραγματοποίηση διαλέξεων/ σεμιναρίων από επαγγελματίες των φορέων αυτών.
Όλοι οι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, ενισχύονται από τους καθηγητές ώστε να συμμετέχουν σε συνέδρια με δικές τους παρουσιάσεις, τόσο στο Student Excellence Conference (www.sec.edu.gr) το οποίο οργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος και στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε συνέδρια πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Επίσης, απόφοιτοι παρουσίασαν τις πτυχιακές τους εργασίες προφορικά ή σε μορφή Poster σε συνέδρια όπως το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεξουαλικής Υγείας (http://www.essm.org/fileadmin/user_upload/medien/download/pdf/Programms/Final_Program_Brussel_FINAL.pdf) και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας (http://www.schoolpsych2015.gr/).
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!