Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ανοιχτές Εκδηλώσεις Μάϊος 2016 από το European Preschool College Θεσσαλονίκης

logo_school_FINAL

Σάββατο 14 Μαΐου, 12:00
Ας γίνει η οικογένεια η δύναμή μας. Ενώνουμε τις φωνές μας- δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας.
Το Σάββατο, 14 Μαΐου, 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο  Ευρωπαϊκό Κολέγιο Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια των δράσεων τουVIP (Very Important Parents) Club, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Οικογένειας 2016, ένα πρωτότυπο Brainstorming Group Discussion (BGD) με θέμα : «Ας γίνει η οικογένεια η δύναμή μας. Ενώνουμε τις φωνές μας- δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας»
Το BGD απευθύνεται σε γονείς παιδιών 2-8 ετών της πόλης Θεσσαλονίκης και θα το συντονίζει ηΑθηνά Ζαχαριάδου,σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κολεγίου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, ΜΑ Συμβουλευτική παιδιών και εφήβων, UniversityofNottingham, UK.
Βήμα 1:Ενημέρωση
Το θέμα της Διεθνούς Ημέρας για την Οικογένεια, όπως έχει οριστεί από τον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για το 2016, επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ρόλου της οικογένειας, ως πυρήνα και προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής στον 21ο αιώνα:

  • Η οικογένεια εξασφαλίζει την ευημερία των μελών της.
  • Η οικογένεια δημιουργεί, μορφώνει και κοινωνικοποιεί τη μελλοντική γενιά.
  • Η οικογένεια φροντίζει την προηγούμενη γενιά.

Θα γίνει εισήγηση των 5 θεμελιωδών αρχών του Κώδικα Οικογενειακής Επικοινωνίας, ως εργαλείου επίλυσης βασικών θεμάτων, που αφορούν την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, το ρόλο των γονέων ως ενδιάμεσων φορέων ανάμεσα στην παλαιότερη και νεότερη γενιά, καθώς και για τον κρίσιμο ρόλο των ανδρών στην ανατροφή των παιδιών.
Οι 5 αρχές:

  1. Κοινός Χρόνος
  2. Αλληλοεκτίμηση και σεβασμός
  3. Αφοσίωση
  4. Ικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων
  5. Πνευματική και ψυχική ευημερία

Βήμα 2:Οι γονείς χωρίζονται σε ομάδες εργασίας 10 ατόμων και διατυπώνουν ομαδικά ένα σχέδιο σκέψεων, προτάσεων, δράσεων, πάνω στο θέμα του κρίσιμου ρόλου της οικογένειας.
Βήμα 3: Οι εκπρόσωποι των ομάδων, παρουσιάζουν στις υπόλοιπες ομάδες το σχέδιο της κάθε ομάδας.
Βήμα 4: Σύνοψη των κοινών προτάσεων –Συμπεράσματα
Οι γονείς καλούνται να φέρουν τα παιδιά τους, τα οποία μπορούν θα μαγευτούν από την παράσταση  αφήγησης λαϊκών παραμυθιών  με συνοδεία ζωντανής μουσικής: «Το Κρυστάλλινο Παλάτι» (Ανθή Θάνου-Αλέξανδρος Μακρής). …Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν… Με το χρυσό κλειδί της μουσικής θα ανοίξουν μαζί με τα παιδιά την πόρτα από το κρυστάλλινο παλάτι.  Κάθε κάμαρη κρύβει μυστικά και παραμύθια απ όλες τις γωνιές του κόσμου.
Η συμμετοχή στο Brainstorming Group Discussion (BGD) είναι δωρεάν, ενώ η παρακολούθηση της παράστασης της αφήγησης παραμυθιού για τα παιδιά, θα κοστίζει 4 ευρώ ανά παιδάκι.
Έγκυρη θα θεωρείται η δήλωση συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, ηλικία παιδιά, αριθμός τηλεφώνου), η οποία θα αποσταλεί κατά προτίμηση ηλεκτρονικώς στο [email protected], ή θα δηλωθεί στο τηλ. του Ευρωπαϊκού Κολεγίου 2310-359393.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!