Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Άριστες εντυπώσεις από το 1ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο του Mediterranean College Θεσσαλονίκης

Pic1

Άριστες εντυπώσεις στο επιστημονικό επίπεδο που επέλεξαν για την παρουσίασή τους άφησαν οι εισηγητές του 1ου Student Excellence Conference,  του Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη, στα βήματα του Mediterranean College της Αθήνας όπου διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά.
Ο στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση και συζήτηση θεμάτων σχετικά με σύγχρονες τάσεις σε επιστημονικά πεδία γνώσεων στη Διοικητική Επιστήμη, στην Εκπαίδευση, την Πληροφορική, την Ψυχολογία, στα Επαγγέλματα Υγείας και Engineering.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη (Εγνατία 2-4, Μέγαρο ΒΙΕΝΝΗ) και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού εισηγητών, ενώ αρκετοί ήταν και όσοι συμμετείχαν για να το παρακολουθήσουν.
Το συνέδριο προλόγισε – καλωσορίζοντας τους φοιτητές – η Managing Director του Mediterranean College Θεσσαλονίκης κ. Λία Βενιωτά και ο Ακαδημαΐκός Διευθυντής Δρ Αναστάσιος Καραμάνος,  οι οποίοι έδωσαν το στίγμα και ανέλυσαν τους στόχους του συνεδρίου.
Ποια θέματα παρουσιάστηκαν;
Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο 1ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, στις 6 θεματικές ενότητες των εισηγήσεων, ήταν πολλά και ενδιαφέροντα:
«Η εμπορευματοποίηση της γνώσης ως εργαλείο Ανάπτυξης της μικρομεσαίας επιχείρησης» ήταν το θέμα που ανέπτυξε η εκπρόσωπος του Δικτύου «ΠΡΑΞΗ» Enterprise Europe Network – Hellas National Contact Point for Horizon 2020».
Στην ενότητα της Ψυχολογίας και των Παιδαγωγικών αναπτύχθηκαν εισηγήσεις για τον εθισμό στο διαδίκτυο, για τα μοτίβα του θανάτου και του ερωτισμού σε κλασικά κινούμενα σχέδια αλλά και για τον αντίκτυπο της βίας στην κοινωνική συμπεριφορά του παιδιού που αγαπά  τα κλασικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας.
Η διαφορετικότητα και η οικονομία ως έννοιες και πώς μπορούν να εξηγηθούν στα παιδιά ήταν ανάμεσα στις εισηγήσεις που έγιναν.
Ιδιαίτερες ήταν οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις παρουσιάσεις στις ενότητες Engineering, Πληροφορικής και , με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.
Το 1ο Φοιτητικό Διεπιστημονικό Συνέδριο του Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώθηκε στα πρότυπα διεθνών ακαδημαϊκών συνεδρίων, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και υπόσχεται να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να διοργανώνει το Student Excellence Conference Thessaloniki.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Mediterranean College Θεσ/νίκης, Εγνατία 2-4 «Κτίριο ΒΙΕΝΝΗ», T: 2310547708
www.medcollege.edu.gr | www.facebook.com/MediterraneanCollegeThessaloniki
 

Pic2

Pic3

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!