Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Βιωματικό σεμινάριο «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Αγωγή» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 Βιωματικό σεμινάριο «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Αγωγή» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σας προσκαλεί στις 11-12 Μαϊου σε βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Ειδική Αγωγή», με εισηγήτρια τη Μιρέλλα Γιαννακοπούλου.
Το σεμινάριο προτείνει το Θεατρικό Παιχνίδι ως ένα ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο εκπαιδευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Τα μέλη της ομάδας του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές, τη δομή και τις τεχνικές ανάπτυξης του Θεατρικού Παιχνιδιού ενώ  θα εμβαθύνουν  και θα επικεντρωθούν στη θεραπευτική και εκπαιδευτική  διάσταση της εφαρμογής του στην Ειδική Αγωγή.
Η  θεωρία θα συναντήσει την πράξη,  ενώ οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές ασκήσεις και τεχνικές ανάμεσα στο παιχνίδι και τον πειραματισμό, την ευχαρίστηση και τη γνώση, θα  ενεργοποιήσουν την παρατήρηση ,τη φαντασία και την έκφραση , θα  κατανοήσουν και  θα προσεγγίσουν  δημιουργικά  τη διαφορετικότητα  μέσα από την τέχνη του Θεάτρου και τη δυναμική της ομάδας. Η προβολή βιντεοσκοπημένου υλικού θα αξιοποιηθεί ως μελέτη παρατήρησης των τεχνικών παρέμβασης και των αποτελεσμάτων της.
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Δευτέρα  11/5/15 (18:00-21:00) και  Τρίτη 12/5/15 (17:00 – 20:00)
ΧΩΡΟΣ: Αμφιθέατρο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, Σωρού 74, Αθήνα
ΚΟΣΤΟΣ: €25 (φοιτητές Μητροπολιτικού Κολλεγίου), €30 (εξωτερικές συμμετοχές)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΩΣ 8/05: κα Παπαδάκη Ελένη, Τα 2106199891, [email protected]
Οι θέσεις, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
*Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα
** Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Περισσότερα στο site του Μητροπολιτικού Κολλεγίου www.metropolitan.edu.gr

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!