Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Brexit: Καμία αλλαγή στις συμφωνίες ελληνικών Κολλεγίων με Βρετανικά Πανεπιστήμια

MC_logo_029922

Καμιά αλλαγή δε θα επιφέρει το Brexit στις συμφωνίες των κολλεγίων στην Ελλάδα που διατηρούν συνεργασία με Πανεπιστήμια στη Βρετανία. Ειδικότερα, οι συμφωνίες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια στη Βρετανία, παραμένουν σε ισχύ και δε θα επιφέρουν καμία αλλαγή στα δίδακτρα, διατηρώντας όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που διέπουν τη Βρετανική Εκπαίδευση όπως το κύρος, την εγκυρότητα και τη διεθνή ισχύ. Ταυτόχρονα, γίνονται οικονομικά πιο προσιτά για την Ελληνική οικογένεια.
Αυτά,  μεταξύ άλλων,  δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Mediterranean College, κυρία Κατερίνα Ξυνή, στο δημοσιογράφο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.
Ερωτηθείσα για τις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο καθεστώς για τους φοιτητές που ήδη φοιτούν, καθώς και για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν από Σεπτέμβριο στην Αγγλία, η κυρία Ξυνή απάντησε «Με τη Βρετανία πλέον εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Έλληνες φοιτητές όσο και οι φοιτητές  των χωρών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που σπουδάζουν εκεί, από home students (φοιτητές σε χώρα εντός Ευρωζώνης)  θεωρούνται πλέον overseas students (φοιτητές σε χώρα εκτός Ευρωζώνης), που σημαίνει ότι θα έχουν υψηλότερα δίδακτρα.».
Παρακολουθήστε το σχετικό video ΕΔΩ.
Σε σχετική ανακοίνωση προέβη και  ο σύνδεσμος των ελληνικών κολλεγίων, για τα εκπαιδευτήρια που συνεργάζονται με βρετανικά πανεπιστήμια μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στη Βρετανία για το Brexit. Στη δήλωσή του επεσήμανε:
«Οι συμφωνίες των Κολλεγίων με τα συνεργαζόμενα βρετανικά πανεπιστήμια παραμένουν σε ισχύ ως έχουν, χωρίς καμία μεταβολή ούτε ως προς το περιεχόμενο των σπουδών ούτε ως προς τα οφειλόμενα δίδακτρα, ανεξάρτητα από τυχόν αυξήσεις διδάκτρων που ενδέχεται να υπάρξουν για τους Έλληνες φοιτητές που ήδη φοιτούν ή επιθυμούν να φοιτήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ίδιο ισχύει και για το πλαίσιο που αφορά στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων Κολλεγίων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων που αποκτώνται μετά την αποφοίτηση στα Κολλέγια. Κύριο μέλημα του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων εξακολουθεί να είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου σπουδών, που καθιστά τους αποφοίτους μας ανταγωνιστικούς, και η προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους».
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!