Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

ΔΕΛΑΣΑΛ – Συμβούλιο Νέων Πολιτών – Conseil des Jeunes Citoyens

ΔΕΛΑΣΑΛ - Συμβούλιο Νέων Πολιτών - Conseil des Jeunes Citoyens

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη 2η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens» (Συμβούλιο Νέων Πολιτών), που θα διεξαχθεί στους χώρους του Κολεγίου, το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015.
Η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens», προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών και ζητάει από τους μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας να πάρουν θέση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν.
Σε αυτό το σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, οι μαθητές εφαρμόζουν τεχνικές επιχειρηματολογίας, για να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές σε ρόλο Ομιλητή, Μέντορα, Δημοσιογράφου ή Χρονομέτρη-Αγγελιοφόρου ανακαλύπτουν τα οφέλη του διαλόγου και της συνεργασίας και προωθούν τις απόψεις τους.
Οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν τη δύναμη της αμφισβήτησης, αξιοποιούν τον δυναμισμό τους, τη γοητεία του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα σε έναν νέο ρόλο : αυτόν του ενεργού πολίτη !
«Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια»
Honoré de Balzac
Για το πρόγραμμα της συνάντησης κάντε κλικ εδώ.
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!