Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

 
web_delasalle_spellingbee2016

Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Το Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» προκηρύσσει τον 4ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις, με τελική δοκιμασία την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2016 (Γ΄ φάση).
Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, τον συλλαβισμό και την αναγνώριση της γραμματικής λειτουργίας λέξεων, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων του Σχολείου μας.  Ενδεικτικά θέματα για τη διενέργεια της Α΄ και της Β΄ φάσης θα αποσταλούν στα σχολεία των διαγωνιζόμενων από το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ».
Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στην Α΄ και Β΄ φάση από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου τους, ενώ στην τελική φάση (Γ΄ φάση) από κριτική επιτροπή τριών μελών (Σχολικοί Σύμβουλοι, καθηγητές Φιλόλογοι, δάσκαλοι).  Οι δύο (2) πρώτοι από κάθε τάξη που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των φάσεων και θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία θα βραβευθούν με τα παρακάτω έπαθλα:

  • Αυτός που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα βραβευθεί και θα κερδίσει ένα tablet.
  • Αυτός που θα συγκεντρώσει τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα βραβευθεί και θα κερδίσει ένα Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, έκδοση του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών).
  • Αυτός που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές της Ε΄ τάξης θα βραβευθεί και θα κερδίσει ένα tablet.
  • Αυτός που θα συγκεντρώσει τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές της Ε΄ τάξης θα βραβευθεί και θα κερδίσει ένα Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, έκδοση του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε στο τηλ. 2310-675020 (εσωτερικό -25-) με τον υποδιευθυντή του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», κ. Μαυρίδη Χαρίλαο.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!