Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» – Δημοτικό Σχολείο «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ»

008808
Οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού με τον Γενικό Διευθυντή του Κολεγίου “ΔΕΛΑΣΑΛ”, κ. Παπαδόπουλο Ιωάννη, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου “Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ”, κ. Λαπουρίδου Αλεξάνδρα και την ομάδα διοργάνωσης του διαγωνισμού

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο μεγάλος τελικός (Γ΄ φάση) του Διαγωνισμού Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα», τον οποίο διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά το Δημοτικό Σχολείο «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ».
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και περιελάμβανε τρεις (3) φάσεις.  Οι δύο πρώτες φάσεις ολοκληρώθηκαν εντός της κάθε σχολικής μονάδας, ενώ ο μεγάλος τελικός διεξήχθη την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016.  Τον Διαγωνισμό τίμησαν με τη συμμετοχή τους περισσότεροι από τετρακόσιοι (400) μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, από τριάντα έξι (36) δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Στην τρίτη (Γ΄) φάση διαγωνίστηκαν 143 μαθητές και μαθήτριες (56 μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης και 87 μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης).
Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα, στην ορθή γραφή και στα παιδιά μας. Στο τέλος του μεγάλου τελικού οι μαθητές/τριες παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την πρόκρισή τους στην τρίτη (Γ΄) φάση, ενώ οι τέσσερις νικητές (1ος & 2ος νικητής της Ε΄ και 1ος & 2ος νικητής της ΣΤ΄ τάξης) παρέλαβαν τα βραβεία τους, από ένα ipad και από ένα Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής (δώρο στους νικητές από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, το γνωστό Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη).

Οι νικητές του μεγάλου τελικού είναι:  
1η θέση ΣΤ΄ τάξης: Βετερναλή Μαρία Δημοτικό Σχολείο Νέου Σουλίου / Σερρών
2η θέση ΣΤ΄τάξης: Μάτη Δέσποινα Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου/ Θερμαϊκού
1η θέση Ε΄ τάξης: Γιαννάκου Ευριδίκη 16ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
2η θέση Ε΄ τάξης: Πιπινίκας Δημήτριος 16ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

 
Γονείς, εκπαιδευτικοί και όλοι όσοι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στον Διαγωνισμό χάρηκαν, διασκέδασαν, καρδιοχτύπησαν και πλημμύρισαν την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» με χαμόγελα και χειροκροτήματα, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο Διαγωνισμό.
Συγχαρητήρια, κατ’ αρχάς, στους μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, στους γονείς και συνοδούς τους για τη συνοδοιπορία τους σε αυτό το ταξίδι στην ελληνική γλώσσα και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή έκβαση και επιτυχία του Διαγωνισμού.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!