Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Διεθνείς διακρίσεις για απόφοιτο Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Pogoniskos Awards (2)

Μετά από μια εξαιρετική πορεία της ταινίας του ΠΡΟΣΕΥΧΗ (Χρυσός Διόνυσος στο 37ο Φεστιβάλ Δράμας) σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (23ο Raindance Film Festival, 21ο Encounters, 26ο Sao Paulo Film Festival, 35ο Filmfest Munchen, κ.α.) του αποφοίτου Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Θανάση Νεοφώτιστου, μια ακόμη επιτυχία προστίθεται στο portfolio του καλλιτέχνη. Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του, ΠΩΓΩΝΙΣΚΟΣ – το οποίο διεκδικεί μία υποψηφιότητα στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016 – απέσπασε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 38ο Φεστιβάλ Δράμας. Δείτε το trailer της ταινίας εδώ.
Ο Θ.Νεοφώτιστος ετοιμάζει ήδη την επόμενη μικρού μήκους ταινία του με προσωρινό τίτλο ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, η οποία επιλέχθηκε στα 20 καλύτερα ευρωπαϊκά project μικρού μήκους στο NISI MASA European Short Pitch ESP 2016 και φέρει πλέον τη σφραγίδα ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς προώθησης νέων κινηματογραφιστών στην Ευρώπη. Η ταινία επιλέχθηκε στην πρώτη φάση του Athens Film Lab το καλοκαίρι του 2015 από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».
Τέλος, ο σκηνοθέτης επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο BERLINALE TALENTS 2016, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του κινηματογράφου παγκοσμίως που πραγματοποιείται μεταξύ 11-21/02/2016 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ παράλληλα, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης.
Ο Θανάσης Νεοφώτιστος είναι απόφοιτος του πανεπιστημιακού προγράμματος BA in Media Production – Film Directing (Σκηνοθεσία Κινηματογράφου), το οποίο προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Queen Margaret University στο Εδιμβούργο. Δείτε το βιογραφικό του σκηνοθέτη στο http://www.thanasisneofotistos.com/about-thanasis
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!