Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με το Bishop Grosseteste University

photo3
photo2
photo1
 

Διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

με το Bishop Grosseteste University

Η Σχολή Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας με το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Bishop Grosseteste University της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, υλοποιήθηκαν εργαστηριακά μαθήματα με θέμα τη σύγκριση των νομοθετικών πλαισίων, εκπαιδευτικών πρακτικών και πολιτικών για την ειδική αγωγή ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και εργαστήρι εκπαιδευτικών εφαρμογών στις φυσικές επιστήμες για την προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης και με νοητική αναπηρία ήπιας μορφής. Οι φοιτητές των δυο τμημάτων επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και το Παιδικό Μουσείο, όπου παρακολούθησαν μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο “Τα παιχνίδια ζωντανεύουν”, το οποίο βασίστηκε στις δύο μόνιμες εκθέσεις του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες στις οποίες ενεπλάκησαν οι φοιτητές διαμορφώθηκαν με βάση τις δυνατότητες των παιδιών με νοητική αναπηρία.

Το εκπαιδευτικό διήμερο ολοκληρώθηκε με τη διάλεξη της Dr. Julia Lindley-Baker, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Bishop Grosseteste University, με θέμα “Στελέχη στην εκπαίδευση και επαγγελματική εξουθένωση (burn out). Ο ρόλος των κινήτρων”. Οι φοιτητές των δυο τμημάτων αντάλλαξαν απόψεις, συμμετείχαν από κοινού στις δράσεις και συνέκριναν και αξιολόγησαν παιδαγωγικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει πλήρως ελληνόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα Παιδαγωγικά και την Ειδική Αγωγή, καθώς και το μοναδικό ελληνόφωνο, αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή που παρέχεται στην Ελλάδα, MA Special Educational Needs, σε συνεργασία με το University of East London.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!