Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΜΙΤΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ”

Μαθήματα Δραματοθεραπείας,ένα μαγικό ταξίδι

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας, σε θεραπευτές, ψυχολόγους, θεραπευτές μέσω τέχνης, συμβούλους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, και σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα την μέθοδο της Δραματοθεραπείας.
Περιγραφή:
Σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι η επαφή με τη μέθοδο της Δραματοθεραπείας από θεωρητική αλλά κυρίως από βιωματική πλευρά. Τα μαθήματα περιέχουν θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις κίνησης, χαλάρωσης, χρήση θεραπευτικών καρτών, αφήγηση,εκδραμάτιση ιστοριών, κ.α., και έχουν στόχο να διεγείρουν τη δημιουργική φαντασία, να βελτιώσουν την παρατηρητικότητα, να αφυπνίσουν τη μνήμη ακόμη και να ξεκουράσουν από την καθημερινότητα.
Όσα επιθυμούμε και δεν τα έχουμε μπορούμε πάντα να τα εκφράζουμε δημιουργικά, για να μη στριμώχνονται μέσα μας και δεν παίρνει αέρα η ψυχή μας.
Ελάτε σε μία πρόκληση για επικοινωνία, για να πάρετε με ευχάριστο τρόπο γνώση, να νιώσετε τη δύναμη της ομάδας μέσω της συνεργασίας, να βρείτε τα όρια σας, να τα ξεπεράσετε, να ανακαλύψετε τα δυνατά σας σημεία και να τα αξιοποιήσετε. Ελάτενα ζήσετε με την καρδιά σας και όχι με τον σχολιαστή (νου) σας!

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό, για την συμμετοχή σας δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και καλτσάκια.
Θα υπάρξει δυνατότητα ένταξης σε βιωματική ομάδα Δραματοθεραπείας.
Πληροφορίες
• Διάρκεια 7 συναντήσεις (22 ώρες)
• Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε ΠΕΜΠΤΗ 18:00 – 21:00
• Ημερομηνία Έναρξης: ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2018
• Ημερομηνία Λήξης: ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
• 4/10,11/10,18/10,25/10,1/11,8/11,15/11
• Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
• Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία.
• Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107513474, 6947937632
• Email: [email protected]

 

“Το μάθημα δε θέλει κόπο,θέλει τρόπο”

Σεμινάριο δραματοθεραπείας/παιγνιοθεραπείας
Το σεμινάριο απευθύνεται:
• σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους,εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές,κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς, ειδικούς θεραπευτές και σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη θεραπευτική χρήση του παιχνιδιού και την εφαρμογή της δραματοθεραπείας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση,
• σε όλους όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με ψυχοθεραπευτικές ομάδες ή ομάδες εκπαίδευσης ή και ατομικές συνεδρίες.

Περιγραφή:
Το μάθημα δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Πως με τη βοήθεια της δραματοθεραπείας μπορούμε να κάνουμε το μάθημα πιο ενδιαφέρον.
Ξέρουμε ότι όλα τα παιδιά ολοκληρώνουν τους διάφορους σταθμούς της εξέλιξής τους με το δικό τους ρυθμό και τρόπο.
Βοηθώντας το παιδί να εντοπίσει και να σεβαστεί τις μαθησιακές του δυνατότητες, τα ενδιαφέροντά του και τα ταλέντα του, τού δίνουμε φτερά, κίνητρο και σκοπό για να γίνει καλύτερο. Με βοηθό τη δραματοθεραπεία θα μάθουμε τρόπους για να διευκολύνουμε τα παιδιά να εκφραστούν και να προσδιοριστούν. Μέσα στο χώρο της τάξης-ομάδας-ατομικής συνεδρίας θα γεννηθούν καινούργιοι ρόλοι.
Θα γεννηθεί ο “δημιουργικός εαυτός” και η συμβολική έκφραση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά ανακαλύπτουν την ικανότητα να παίζουν, να δημιουργούν και να σκέφτονται διαδικασίες που υπάρχουν στο χώρο της τέχνης και της θεραπείας.
Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό και για την συμμετοχή σας δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και καλτσάκια.
Ένα βιωματικό σεμινάριο κατάλληλο και για ομάδες/ατομικά ενηλίκων.
• Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
• Ημερομηνία Σεμιναρίου: Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018
• Ώρες: 10:30 – 15:30
• Θα προσφερθεί καφές και σνακ στο διάλλειμα.
• Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου. Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία.
• Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
• Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107513474, 6947937632,
• Email: [email protected]

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
“Η ΧΡΉΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΏΝ ΚΑΡΤΏΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΊΑ”

Το εμπειρικό αυτό σεμινάριο θα εστιάσει στη χρήση των
θεραπευτικών καρτών του οίκου ΕΟS Interactive cards (cards of Association). Οι κάρτες αυτές απεικονίζουν πρόσωπα, αντικείμενα, καταστάσεις, έργα τέχνης, περιβάλλοντα και ανθρώπινες σχέσεις. Αποτελούν ένα ανεκτίμητο εργαλείο ενσωμάτωσης, προβολής και ρόλων στα χέρια του θεραπευτή. Οι συνειρμοί, οι σκέψεις και οι φαντασιώσεις που οι κάρτες αυτές προκαλούν στον πελάτη τον βοηθούν να φέρει στην επιφάνεια τα θέματα που τον απασχολούν και τα κρυμμένα συναισθήματα που τον μπλοκάρουν.

Στόχος και μεθοδολογία του σεμιναρίου

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι τα άτομα μέσα από διάφορες ατομικές και ομαδικές ασκήσεις να καταλάβουν πως λειτουργούν οι θεραπευτικές κάρτεςκαι με ποιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην θεραπεία. Επίσης, το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να μάθουν να τις χρησιμοποιούν και δεν είναι απαραίτητο να γίνετε μόνο σε συνθήκες θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθούν και με παιδιά και νεαρά άτομο σαν εργαλείο αυτογνωσίας.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
ΩΡΑ 10.30-13.30
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ
210-7513474 ΚΑΙ 6947937632

 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ,

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ένα βιωματικό σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού,

παιχνίδια γνωριμίας,

παιχνίδια κίνησης και φαντασίας,

παιχνίδια εμπιστοσύνης,

παιχνίδια συνεργασίας,

παιχνίδια αυτοεκτίμησης

και θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί,γλυπτά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2018,ΩΡΑ 19.00-21.00

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210-7513474 και 6947937632

ΚΟΣΤΟΣ 20 ΕΥΡΩ

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗς

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ  Παιδαγωγούς ,Νηπιαγωγούς , Βρεφονηπιαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας,, Βρεφονηπιοκόμους Φοιτητές Παιδαγωγικών Σπουδών ,Γονείς

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!