Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Dual Career in Athletics: Το κοινωνικό μήνυμα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης & τη μεταθλητική καριέρα των αθλητών

 

Dual Career in Athletics: Το κοινωνικό μήνυμα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης & τη μεταθλητική καριέρα των αθλητών
Dual Career in Athletics: Το κοινωνικό μήνυμα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης & τη μεταθλητική καριέρα των αθλητών

 

Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ & ΕΝΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΟΦΟΚΛΗ ΞΥΝΗ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

 

Στο πλαίσιο της ανάδειξης και ενίσχυσης της ευρύτερης πρωτοβουλίας «Αθλητισμός & Εκπαίδευση» και με γνώμονα την αναγκαιότητα  εκπαίδευσης των αθλητών, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ έχει πραγματοποιήσει επί σειρά ετών δράσεις και έχει συνάψει μεγάλες αθλητικές συνεργασίες, με στόχο τη διάδοση του κοινωνικού μηνύματος «Dual Career In Athletics (Διπλή Καριέρα για τον Αθλητή)!

Το «Dual Career in Athletics» -μια πρωτοβουλία του κορυφαίου εκπαιδευτικού φορέα της χώρας, με υποστηρικτές αθλητικές προσωπικότητες, sports celebrities και μεγάλους αθλητικούς συλλόγους– αφορά στην εκπαίδευση και κατάρτιση των αθλητών, από την παιδική κιόλας ηλικία και παράλληλα με την αθλητική τους πορεία (ερασιτεχνική ή επαγγελματική), έτσι ώστε να έχουν τα εφόδια να σταδιοδρομήσουν και να βγάζουν τα προς το ζην «την επόμενη μέρα», μετά τη λήξη δηλαδή της αθλητικής τους θητείας.

Πιο συγκεκριμένα, το κοινωνικό μήνυμα «Διπλή Καριέρα για τον Αθλητή» στοχεύει στην παρότρυνσή τους- μέσω των αθλητικών παραγόντων, των προπονητών, της οικογένειας και των ενεργειών της πολιτείας- να δίνουν βάρος στην Εκπαίδευσή τους (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή), παράλληλα με την αθλητική δραστηριότητα (ερασιτεχνική ή επαγγελματική), με αποτέλεσμα να γίνονται και καλύτεροι αθλητές, αλλά και να δημιουργούν έγκαιρα τις προϋποθέσεις για τη μεταθλητική τους ζωή και καριέρα.

Η τεράστια κοινωνική σημασία της πρωτοβουλίας «Dual Career in Athletics» έγκειται στο γεγονός ότι αφορά χιλιάδες οικογένειες, καθώς είναι πολλοί οι μαθητές και σπουδαστές διαχρονικά που, επειδή έχουν ταλέντο σε κάποιο άθλημα, παραμελούν ή και εγκαταλείπουν τις σπουδές τους χάριν μιας εφήμερης αθλητικής καριέρας. Χωρίς να γνωρίζουν φυσικά ότι, στατιστικά, μόνο ένα μικρό  ποσοστό (3%) των αθλητών καταφέρνουν να γίνουν πρωταθλητές ή να κάνουν επαγγελματική καριέρα ως προπονητές στο άθλημα όπου διέπρεψαν για κάποια περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών -ο οποίος έχει βραβευθεί και έχει λάβει υποτροφία σπουδών από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, τόσο για τις εξαίρετες αθλητικές του επιδόσεις, όσο και για την αγάπη του για την Εκπαίδευση- αποτελεί «πρεσβευτή» του “Dual Career in Athletics” καθώς έχει δηλώσει πολλές φορές πως οι σπουδές τον κάνουν και καλύτερο αθλητή!

 

 Οι sports celebrities που στηρίζουν την πρωτοβουλία & η χορήγηση αθλητικών υποτροφιών

 

Η εν λόγω πρωτοβουλία -στην οποία έχει αφιερώσει πολλά χρόνια τώρα, πλήθος καινοτόμων δράσεων ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, ορμώμενος από την πεποίθησή του για την άρρηκτη διασύνδεση Αθλητισμού & Εκπαίδευσης- «μετράει» ως υποστηρικτές πολλές μεγάλες μορφές του Αθλητισμού, καταξιωμένους δημοσιογράφους, αλλά και προσωπικότητες της Τέχνης & του Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων οι:

Παναγιώτης Φασούλας, Στέλιος Μυγιάκης, Νίκη Μπακογιάννη, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Ντανιέλ Μπατίστα, Νόνι Λίμα, Σίνισα Γκόγκιτς, Νικόλ Κυριακοπούλου, Γιώτης Τσαλουχίδης, Νίκος Σαργκάνης, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Παναγιώτης Κελεσίδης, Θοδωρής Παχατουρίδης, Πέτρος Καραβίτης, Πέτρος Μίχος, Δημήτρης Παπανικολάου, Δήμος Ντικούδης, Χρήστος Βασιλόπουλος, Περικλής Δορκοφίκης, Άκης Μάντζιος, Σάκης Τσιώλης, Βασίλης Βούζας, Χρήστος Μουρίκης, Αριστείδης Καμάρας, Τάκης Οικονομόπουλος, Αντώνης Αντωνιάδης, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Πέτρος Ξανθόπουλος, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Χάρης Κοπιτσής, Αντώνης Γλύκας, Βασίλης Μαστρακούλης, Σπύρος Παπακανέλλος, Μιχάλης Καβαλιέρης, Νίκος Καρούλιας, Σούλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Βαϊτσης, Γιάννης Θεοχαρίδης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Δώρος Κλεοβούλου, Κώστας Τσιλιμπάρης, Πέτρος Κανδύλας, Γρηγόρης Σανίκης, Παναγιώτης Ιατρούδης, κ.ά.

Εξάλλου, στη διάδοση του «Dual Career In Athletics» έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό οι συνεργασίες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με τους κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους και τις μεγαλύτερες αθλητικές ενώσεις της χώρας –που έχουν επίσης υπογράψει τη μεγάλη πρωτοβουλία- και η χορήγηση υποτροφιών στους αθλητές τους.

Αθλητικές υποτροφίες με άξονα την πρωτοβουλία «Dual Career», παρέχει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, μεταξύ άλλων σε:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π., Ακαδημία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ Megabolt, Π.Σ.Α.Π. (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών), Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Αθηνών, Ε.Π.Σ.Α. (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών), Ε.Π.Σ.Π. (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιώς), Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής), Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, Απόλλωνα Σμύρνης, Χ.Α.Ν.Θ., κ.ά.

 

Dual Career in Athletics: Το κοινωνικό μήνυμα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης & τη μεταθλητική καριέρα των αθλητών

 

Dual Career in Athletics: Το κοινωνικό μήνυμα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης & τη μεταθλητική καριέρα των αθλητών

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

  • http://www.iekalfa.gr/
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 (κτίριο 1) & Αχιλλέως 31-33 (κτίριο 2), 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!