Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Education Cafe:Το LARP (Live Action Role Playing) στην Εκπαιδευτική Πράξη

 

Η Σχολή Χατζήβεη σας προσκαλεί σε άλλο ένα Education Cafe την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 7:00 μ.μ. στη Σχολή Χατζήβεη (Αδάνων 17, Νέα Φιλαδέλφεια) με θέμα ” Το LARP (Live Action Role Playing) στην εκπαιδευτική πράξη”.

Πριν από εννέα μήνες μια ομάδα θαρραλέων παιδιών ξεκίνησε για τη Χώρα της Μυθολογίας με σκοπό να βρει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Στην πορεία, συνάντησαν μυθικά πλάσματα, ολοκλήρωσαν αποστολές, ζήτησαν τη βοήθεια σημαντικών προσώπων. Τελικά, έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι, επέστρεψαν νικητές και μας προσκαλούν να μας διηγηθούν τις ξεχωριστές περιπέτειες που έζησαν.

Μπορεί πραγματικά κάποιος να ξαναζήσει γεγονότα που ήδη έχουν γίνει;
Τι έχει να προσφέρει η μέθοδος LARP και τα Παιχνίδια Ρόλων στην εκπαιδευτική διαδικασία;
Πόσο εύκολο είναι για έναν εκπαιδευτικό να τα χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο;
Από πού μπορεί να αντλήσει τη θεματολογία του;

Οι εισηγητές του μαθήματος Δημήτρης Κακαβούλας και Αρετή Θάνου θα μας μιλήσουν για την ιδέα, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός τέτοιου μαθήματος, δίνοντας έμφαση στις δυσκολίες, αλλά και στις ευκαιρίες που προκύπτουν. Ενώ την αφήγηση της ιστορίας, θα την κάνουν οι ίδιοι οι μαθητές, όπως αυτή εξελίχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς εντός και εκτός του σχολείου, που θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ρόλων.

Η περιπέτεια αρχίζει…
Είσοδος ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση- 2102511371

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!