Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

“ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ;” ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΕΛΓΟ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ PROF. DR. IR. VLADIMIR PLETSER από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, η πρώτη και πληρέστερη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή στην Ελλάδα, διοργανώνει διάλεξη με ελεύθερη είσοδο για επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και το ευρύ κοινό με θέμα: «Είναι εφικτή η ζωή στον Άρη»;                    

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, 18:00-20:00, στην Αίθουσα «Θεοδώρα» του Ξενοδοχείου Capsis, Μοναστηρίου 16, Θεσσαλονίκη.

Εισηγητής της διάλεξης είναι ο Prof. Dr. Ir. VladimirPletser, ακαδημαϊκός, συγγραφέας, υποψήφιος Βέλγος αστροναύτης, κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ για τη συμμετοχή του σε 14 διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων που διενεργούν παραβολικές πτήσεις. Με περισσότερες από 7.000 παραβολές (περίπου 40 ώρες) σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

H Mars Society, μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση προώθησης διαστημικών δραστηριοτήτων με στόχο την ενθάρρυνση της εξερεύνησης και του αποικισμού του Άρη, επέλεξε τον Prof. Dr. Ir. VladimirPletser μεταξύ 250 υποψηφίων, ώστε να συμμετάσχει στην 1η και 2η παγκόσμια προσομοίωση επανδρωμένης αποστολής στον Άρη. Η 1η διενεργήθηκε στο νησί Devon στο Καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος. Η 2η διενεργήθηκε στην έρημο της Utah, όπου ο VladimirPletser ήταν σε πλήρη απομόνωση για δύο εβδομάδες. Το 2009, στο πλαίσιο του προγράμματος EuroGeoMars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, συμμετείχε ως διοικητής πληρώματος. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών αποστολών, συμμετείχε σε 36 πειράματα γεωφυσικής, βιολογίας, ναυσιπλοΐας και ψυχολογίας.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο υποψήφιος Βέλγος αστροναύτης, Prof. Dr. Ir.VladimirPletser, θα παρουσιάσει την εμπειρία του σε αυτά τα ακραία περιβάλλοντα, καθώς επίσης και το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Ωφελείται τελικά η ανθρωπότητα από τέτοιου είδος προσπάθειες;

Την εκδήλωση προλογίζει και μεταφράζει ο Δρ. Νικόλαος Διβινής, Μηχανικός Αεροδιαστημικής, Programme leader και Καθηγητής MEngMechanicalEngineering and Manufacturing Technology, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί  βεβαίωση παρακολούθησης.

H είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη φόρμα.

Πληροφορίες: Δρ. Νικόλαος Διβινής/ [email protected]/ 2310- 241010

 

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!