Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Εκπαιδευτικές δράσεις από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

IMG_4914

Το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε τον μήνα Απρίλιο τις ακόλουθες εκπαιδευτικές δράσεις για τους φοιτητές του:

  • «Single Switch Workshop» από το Τμήμα Εργοθεραπείας

Οι τριτοετείς φοιτητές συμμετείχαν σε εργαστήρι «Single Switch Workshop», στα πλαίσια του μαθήματος “Enabling Occupational Performance through Assistive Technology” (Υποστηρικτική Τεχνολογία και Εργοθεραπεία) του προγράμματος σπουδών τους.  Στο Workshop είχαν την ευκαιρία να τροποποιήσουν παιχνίδια ώστε να μπορούν να τα ενεργοποιήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, ειδικότερα με μειωμένη λεπτή κινητικότητα. Έμφαση δόθηκε στη χρήση προσιτών εργαλείων και εξαρτημάτων, μειώνοντας το κόστος της διαδικασίας στο ελάχιστο.

  • Διάλεξη του Στέλιου Κυμπουρόπουλου για το Τμήμα Εργοθεραπείας

Στα πλαίσια του ίδιου μαθήματος, το Τμήμα υποδέχτηκε ως προσκεκλημένο ομιλητή τον κ.Κυμπουρόπουλο Στέλιο, Ειδικευόμενο Ψυχίατρο–Σεξολόγο, ταμία του «i-Living – Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος» και χρήστη της υποστηρικτικής τεχνολογίας. Ο κ. Κυμπουρόπουλος  εξήγησε το πώς τον έχει βοηθήσει η υποστηρικτική τεχνολογία να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να ζήσει μια πιο ανεξάρτητη ζωή, δεδομένου ότι η αναπηρία του τον έχει αφήσει με ελάχιστη κινητικότητα μόνο στο κεφάλι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προπτυχιακό πρόγραμμα της Εργοθεραπείας, BSc (Hons) Occupational Therapy, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών σε συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο που προσφέρεται στην Ελλάδα σε αυτήν την ειδικότητα του τομέα Υγείας.
Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

IMG_4758low

 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!