Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ένας αιώνας ΧΑΝΘ, εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα

Ένας αιώνας ΧΑΝΘ, εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα
Ένας αιώνας ΧΑΝΘ, εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα

μια επέτειος συνδεδεμένη με την κοινωνία των πολιτών της Θεσσαλονίκης

 

Το 2021 η ΧΑΝΘ συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της, έναν αιώνα δράσης και προσφοράς στον άνθρωπο, την κοινωνία και την πόλη. 

Στην επέτειο αυτή γιορτάζουμε εκατό χρόνια πρωτοπορίας, συλλογικότητας, προσφοράς, με φόντο την ιστορία και με βλέμμα στο μέλλον. Αναδεικνύουμε τους σταθμούς, τις αξίες και τις στιγμές που όρισαν την πορεία της ΧΑΝΘ και διαμόρφωσαν τους ανθρώπους της. Θυμόμαστε το παρελθόν, χαρτογραφούμε το παρόν και οραματιζόμαστε τη ΧΑΝΘ απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, σχεδιάζουμε τα επόμενα εκατό χρόνια. 

Το συμβολικό μήνυμα της επετείου «1 με σένα», σηματοδοτεί την ιστορική πορεία ενός (1) αιώνα, και παράλληλα αναδεικνύει το νόημα και τη σημασία των ιδανικών που πρεσβεύει η Χ.Α.Ν.Θ. όλα αυτά τα χρόνια. 

Ένας αιώνας ΧΑΝΘ. 

Εκατό χρόνια πρωτοπορίας, συλλογικότητας, προσφοράς. 

Εκατό χρόνια με φόντο την ιστορία, με βλέμμα στο μέλλον. 

Εκατό χρόνια μαζί, ένα με σένα.  

Ένα με τη ΧΑΝΘ. 

Ένα με τον άνθρωπο, ένα με την κοινωνία. 

Ένα με την πόλη, ένα με τον κόσμο.

Ένα με τον αθλητισμό, την κατασκήνωση, τον εθελοντισμό, τη δημιουργικότητα, τον πολιτισμό. 

Μαζί. Ένα με την ομάδα, τη συλλογικότητα που ορίζει και την προσωπική εξέλιξη

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πέρα από μια δυναμική επικοινωνιακή καμπάνια, σχεδιάζονται μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικής ωφέλειας: ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, γενέθλιο μήνα ίδρυσης της ΧΑΝΘ, προγραμματίζονται εμβληματικές εκδηλώσεις εξωστρέφειας προς το ευρύ κοινό, δράσεις που συνδέονται άμεσα με τους πυλώνες δράσης, τα προγράμματα, τους ανθρώπους – πρεσβευτές της ΧΑΝΘ, και την εθνική και διεθνή της εμβέλεια, αλλά και επιμέρους ενέργειες άμεσης κοινωνικής ωφέλειας. Η εξέλιξη της πανδημίας και των δεδομένων θα αποτελέσουν τον τελικό παράγοντα διαμόρφωσης ή αναπροσαρμογής του αρχικού σχεδιασμού του εορτασμού, έτσι όπως αυτός αρχικά παρουσιάζεται. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων από τη ΧΑΝΘ και τους εθελοντές της, για την πόλη, την κοινωνία και τον άνθρωπο. Εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του εορτασμού μέσα από τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύουμε 100 χρόνια τώρα.»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού 100 Χρόνων ΧΑΝΘ, Βίκη Παπαδημητρίου, συμπλήρωσε ότι «σχεδιάσαμε  έναν εορτασμό πάνω στους εξής βασικούς άξονες: τη γιορτή, την ιστορία και το μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο το ορόσημο του ενός αιώνα γίνεται αφορμή για αναπόληση, αλλά και για αναστοχασμό και επαναπροσδιορισμό, για να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε τα επόμενα 100 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία των πολιτών. Πάντα με τις ίδιες αξίες, πάντα με τον άνθρωπο στον πυρήνα, πάντα μαζί». 

Αποτυπώνοντας το ρόλο και τη συμβολή της ΧΑΝΘ εδώ και έναν αιώνα στη διαμόρφωση της κοινωνίας πολιτών στη Θεσσαλονίκη και πέρα από αυτή, η επέτειος του εορτασμού της γίνεται ορόσημο όχι μόνο για την ίδια τη ΧΑΝΘ, αλλά και για την πόλη, μια αφορμή γιορτής και αναστοχασμού για τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά εδώ και έναν αιώνα στην πόλη. 

 

άξονες προγράμματος εκδηλώσεων/δράσεων 

*για το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων έχει προβλεφθεί η δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης, υβριδικής μορφής, ή αναπροσαρμογής ανάλογα με την εξέλιξη και τα δεδομένα της πανδημίας. Επίσης το χρονικό εύρος υλοποίησης του προγραμματισμού ενδέχεται να επεκταθεί και μέσα στο 2022 ανάλογα με τα δεδομένα της πανδημίας. 

**αναλυτικότερες πληροφορίες για κάθε επιμέρους εκδήλωση θα ανακοινωθούν σε εύλογο χρόνο πριν την πραγματοποίησή τους 

 

κεντρικές εκδηλώσεις

Ο κεντρικός προγραμματισμός του εορτασμού για τα εκατό χρόνια της ΧΑΝΘ θα κινηθεί πάνω σε τρείς βασικούς άξονες: τη γιορτή, την ιστορία και το μέλλον 

 

γιορτή

Μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσουν την εβδομάδα των γενέθλιων της ΧΑΝΘ (30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου), η κορύφωση των οποίων θα είναι η γενέθλια ημέρα (ημέρα υπογραφής της ίδρυσης-2 Σεπτεμβρίου 1921) με μουσικές, εικαστικές, κινηματογραφικές εκδηλώσεις στο κτίριο της ΧΑΝΘ και γύρω από αυτό, αλλά και την παρουσίαση του έκδοσης του επετειακού Ιστορικού Λευκώματος και της δημιουργίας νέου Αρχειακού και Ερευνητικού Κέντρου. Η εβδομάδα αυτή του εορτασμού θα λήξει με μια γιορτή-παρουσίαση των προγραμμάτων της ΧΑΝΘ στο ευρύ κοινό, η οποία αναδεικνύει ταυτόχρονα και εκείνες τις αξίες που είναι ουσιαστικές για την κοινωνία των πολιτών του αύριο. 

 

ιστορία & μέλλον

Τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο προγραμματίζονται δυο κεντρικές εκδηλώσεις, με διαφορετική κατεύθυνση: μια επιστημονική ημερίδα που ερευνά την ιστορία της ΧΑΝΘ σε συνάρτηση με την πόλη τις τέσσερις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, και ένα διεθνές forum με προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων από τη Μακεδονία και τη Θράκη,  και αντικείμενο τον εθελοντισμό στον 21ο αιώνα, τις προκλήσεις του μέλλοντος για την κοινωνία των πολιτών, μέσα από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. 

 

δράσεις τμημάτων

Επιπρόσθετα κάθε άξονας δράσης παρουσιάζει το παρόν της ΧΑΝΘ (Αθλητισμός & Ευεξία, Κατασκηνώσεις & Περιβάλλον, Εκπαίδευση & Πολιτισμός, Παιδικός Σταθμός & Νηπιαγωγείο, Άνθρωπος & Κοινωνία, Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος, Παραρτήματα Καλαμαριάς & Ασβεστοχωρίου, Διεθνείς Σχέσεις & Εκπαίδευση Στελεχών, Μουσείο Μπάσκετ), και συμβάλει στον εορτασμό μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις. 

Με στόχο την ανάδειξη της δυναμικής των προγραμμάτων και της προσφοράς στην κοινωνία, τα τμήματα συνδέουν το αντικείμενό τους θεματικά με τον εορτασμό των 100 χρόνων και παρουσιαστούν περισσότερες από 10 δράσεις εμπνευσμένες από τις αρχές και τις αξίες της, τους άξονες δράσης της.

 

100 κοινωνικές ενέργειες για τα 100 της ΧΑΝΘ  

Στο πλαίσιο του εορτασμού και του ετήσιου προγραμματισμού της ΧΑΝΘ, των τμημάτων της και των εθελοντών της, προγραμματίζονται 100 ενέργειες κοινωνικής ωφέλειας, με στόχο την ανάδειξη της βασικής αξίας και αρχής της ΧΑΝΘ, αυτής του εθελοντισμού, της προσφοράς και της άμεσης σύνδεσης με την κοινωνία. 

 

ΧΑΝΘ100

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΝΘ 

Σωσσίδης Ιωάννης, Πρόεδρος 

Γκανάκης Δημήτριος, Α΄ Αντιπρόεδρος 

Καλφίδης Μιχαήλ, Β’ Αντιπρόεδρος 

Τσικίνα Βασιλεία, Γενική Γραμματέας 

Λογοθέτης Νικόλαος, Ταμίας 

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής: Γουλιέλμος Γεώργιος, Πετράς Παναγιώτης

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου: Αηδονά Αλεξία, Αθανασιάδου Ελένη, Βουχάρας Ιωάννης, Βροχίδου Γεωργία (Γιούλη), Γαλούσης Ευάγγελος, Λαδά Εύα, Λάμπρου Νικόλαος, Μαυρούλης Αθανάσιος, Μητσόπουλος Δημήτριος, Νέζη Βασιλεία, Ντινόπουλος Ευάγγελος, Παντή Αθανασία, Παξιμαδάς Κωνσταντίνος, Συναδάκης Άγγελος, Τζίκα Ιωάννα, Τσιούρας Ευάγγελος, Χαλβατζάκης Γεώργιος

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΧΑΝΘ

Πρόεδρος: Παπαδημητρίου Βίκη

Μέλη: Ανανιάδης Μάκης, Γεωργαντζής Τάσος, Διαλυνά Μαρία, Κουλουζάκης Κωνσταντίνος, Μιμικοπούλου Κέλλυ, Παναγιωτίδου Άντυ, Παπαντωνοπούλου Λενιώ, Τρωιάνου Στελλίνα

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΝΘ 

Πρόεδρος: Πλαστήρας Κωνσταντίνος

Μέλη: Γώδης Αντώνης, Ζαφειριάδης Ιορδάνης, Αμανατίδης Στάθης,  Τουρνάς Αντώνης, Δημητρίου Κίμων

 

TMHMATA ΧΑΝΘ

Γενικός Διευθυντής: Βασίλειος Ιωάννου

Τομέας Διοικητικής Υποστήριξης και Ανάπτυξης /  Υπεύθυνος: Αθ. Μπέγκας

Τμήμα Προβολής & Επικοινωνίας, Fundraising / Υπεύθυνη: Χρ. Γιασιμάκη 

Τομέας Λειτουργίας Προγραμμάτων & Παραρτημάτων / Διευθ. Δημ. Παππάς

Παράρτημα Καλαμαριάς / Υπεύθυνη: Μ. Χαραλαμπίδου

Παράρτημα Ασβεστοχωρίου / Υπεύθυνη: Μ. Δατσέρη

Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών, Διεθνείς Σχέσεις / Υπεύθυνη: Ε. Συμεωνίδου

Τομέας Εκπαίδευσης / Υπεύθυνη Δ. Ζηκοπούλου

Τομέας Δράσης & Κοινωνικής Προσφοράς / Διευθ. Αρ. Τζώνη

Τομέας Αθλητισμού & Αθλητικού Κέντρου / Διευθ. Δημ. Καραΐσκος 

Μουσείο Μπάσκετ / Υπεύθυνη: Ελεθ. Θεοδωρούδη 

 

———————————————-

 

ΟΠΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ: Semiotik Design Agency (SDA) | Κολιαδήμας Δημήτρης

VIDEO SPOT: Ιακωβίδου Χαρά, Motion Graphics Designer

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!