Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Estia Awards 2021 – Αυξημένη η σημασία της βράβευσης κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες

Estia Awards 2021 - Αυξημένη η σημασία της βράβευσης κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες
Estia Awards 2021 – Αυξημένη η σημασία της βράβευσης κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες

 

Πιο σημαντική από ποτέ είναι η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στην ελληνική εστίαση φέτος και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον για υποβολή υποψηφιοτήτων στα Estia Awards 2021.

Σχετικά με την αξία της συμμετοχής στο διαγωνισμό φέτος, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της κριτικής επιτροπής, κ. Χρήστου Φώλια:

“Τα προηγούμενα χρόνια τα Estia Awards ήταν μια γιορτή της δημιουργίας γύρω από την εστίαση, ένας ανταγωνισμός άμιλλας σε επίπεδο ποιότητας, γεύσης, υπηρεσίας, οράματος, εφευρετικότητας, αλλά όλα αυτά κατέληγαν πάντοτε στον κοινό παρονομαστή της αγάπης για την εστίαση. Αυτά μέχρι χθες. Από φέτος, η γιορτή της εστίασης μεταπίπτει, για ουκ ολίγους, σε «μνημόσυνο» της εστίασης.

Πέρυσι, μετρούσαμε «γεννήσεις» νέων επιχειρήσεων στον κλάδο. Φέτος καλούμαστε να μετρήσουμε πόσοι θα επιβιώσουν από τις συνέπειες του κορωνοϊού στον χώρο μας. Πέρυσι, περίσσευε η άμιλλα της δημιουργίας. Φέτος επικρατεί ο αγώνας για την επιβίωση. Πέρυσι αισιοδοξούσαμε για το αύριο. Φέτος αγωνιούμε για το σήμερα.

Γι’ αυτό φέτος τα Estia Awards τιμούν όλους αυτούς τους αγωνιστές που κρατούν τη σημαία ψηλά, 

αυτούς που δυναμώνουν από τις δυσκολίες, αυτούς που ξεχωρίζουν για την υπευθυνότητά τους και τον σεβασμό στην υγεία των γύρω τους, αυτούς που προσαρμόζονται στα νέα, δύσκολα δεδομένα, αυτούς που δεν ξεχνούν πως η εστίαση, εκτός από επάγγελμα, είναι κυρίως λειτούργημα, αυτούς που έμαθαν να αξιοποιούν τις κρίσεις σαν ευκαιρίες για να φτάσουν πιο ψηλά απ’ ότι χθες. Τα Estia Awards τιμούν φέτος την αριστεία στο αύριο της εστίασης, τους αγωνιστές, τους «μερακλήδες» του κλάδου”. 

Αντίστοιχο είναι το μήνυμα του κ. Μίλτου Καρούμπα, Ambassador for Greek Gastronomy και μέλους της κριτικής επιτροπής: 

“Ο παρονομαστής των δυσκολιών που λόγω της πανδημίας του covid 19 έχουν προκύψει είναι κοινός για όλους μας. Η εστίαση στην Ελλάδα έχει αποδείξει ότι σε όλους τους δύσκολους καιρούς -και ιδιαίτερα στον καιρό της κρίσης- στήριξε την εθνική οικονομία και αναβάθμισε την ποιότητα των υπηρεσιών και του πωλούμενου προϊόντος. Έτσι και τώρα θεωρώ ότι πρέπει να σταθούμε όρθιοι και με κοινό πρόγραμμα και πείσμα -εργαζόμενοι και επιχειρηματίες- να παλέψουμε για το καλύτερο. Η πανδημία είναι πρόσκαιρη και σίγουρα θα ξεπερασθεί σύντομα.

Η επόμενη ημέρα όμως πρέπει να μας βρει με ποιότητα και σε υγιές περιβάλλον. Τα Estia Awards  είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοθεί η ευκαιρία στους επιχειρηματίες να αποδείξουν την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητά τους στα νέα πρόσκαιρα δεδομένα. Η ποιότητα και ο ανθρώπινος χαρακτήρας των σημείων εστίασης πρέπει να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο και το σημείο αναφοράς της επόμενης ημέρας”.

Νέο μέλος της κριτικής επιτροπής των Estia Awards 2021 αποτελεί ο Δρ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ και Μηχανικής Περιβαλλοντικής Υγείας, Πανεπιστημιακή Σχολή Προηγμένων Σπουδών της Παβία (IUSS), ο οποίος και θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες στην κατηγορία Covid-safe Practices. Ακολουθεί η δήλωσή του σχετικά με τη σημασία των πρακτικών αυτών για τον κλάδο:  

 “Ο κλάδος της εστίασης είναι από τους βασικούς πυλώνες διαφύλαξης και προώθησης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα μέσα από τη χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, αλλά και την ενεργό στήριξη καταναλωτικών προτύπων που προωθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19, οι επιχειρήσεις του κλάδου πιέστηκαν ιδιαίτερα αλλά έδειξαν ότι ο δρόμος για την πετυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι μέσα από την ατομική και εταιρική/κοινωνική υπευθυνότητα”. 

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων στα Estia Awards συνεχίζεται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν αλυσίδες και όμιλοι επιχειρήσεων εστίασης καθώς και καταστήματα που χαρακτηρίζονται από καινοτομία σε επίπεδο προϊόντος ή υπηρεσίας.  Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.estiaawards.gr και παρακολουθήστε τις εξελίξεις στη σελίδα των Estia Awards στο facebook.

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!