Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. – Από τον εθελοντισμό και την προσφορά δεν τηρούμε αποστάσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. - Από τον εθελοντισμό και την προσφορά δεν τηρούμε αποστάσεις
Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. – Από τον εθελοντισμό και την προσφορά δεν τηρούμε αποστάσεις

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ., ανεβάζοντας τον αριθμό όσων προσήρθαν στις δυο εξορμήσεις, 21 και 28 Νοεμβρίου στους 150 εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών. Με την πράξη τους αυτή δήλωσαν ότι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο, ειδικά όταν πρόκειται για ζήτημα υγείας, δεν χωρά καμιά αναβολή! 

Οι αιμοδότες εμπιστεύτηκαν την ασφαλή διοργάνωση στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., ξεκλείδωσαν κάθε αναστολή τους και  ένωσαν τις φωνές τους με τη φωνή των 16 κοινωνικών φορέων που συνδιοργάνωσαν τη δράση. Συνολικά, εξασφαλίστηκαν 83 φιάλες αίμα και 42 νέοι εθελοντές μυελού των οστών!

Περισσότερο από συγκινητική η ανταπόκριση!

Στις δυο εξορμήσεις δήλωσαν την πρόθεσή τους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και δότες  μυελού των οστών 196 συμπολίτες μας, οι οποίοι προσήλθαν με αυστηρά προκαθορισμένα ραντεβού και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ορίζεται από τη διαδικασία που έγινε με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ. 

Τις δυο εξορμήσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Χ.Α.Ν.Θ. στήριξαν με δωρεά αίματος μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των 16 κοινωνικών φορέων συνδιοργανωτών τη δράσης, εθελοντές, προπονητές και αθλητές των αθλητικών ομάδων της Χ.Α.Ν.Θ. και συμμετέχοντες στα προγράμματά της, αλλά και συμπολίτες  μας. 

Επίσης, την Αιμοδοσία στήριξαν με δωρεά αίματος ή  με την συμβολική παρουσία τους οι  βουλευτές  Δ.  Κούβελας  και  Σ. Καλαφάτης, η   Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου, ο  Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  Κ. Γιουτίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χ. Μήττας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Π. Κεσόγλου. 

Οι 16 κοινωνικοί φορείς ήταν: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας Χορτιάτη, και Καλαμαριάς. 

Οι εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν αφιερωμένες στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία  (μεσογειακή αναιμία). Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εξορμήσεων Εθελοντές Δράσης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών του συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους και κατέγραψαν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η διενέργεια Εθελοντικών Αιμοδοσιών στη Χ.Α.Ν.Θ θα επαναληφθούν και στο μέλλον. Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν, εδώ, τα στοιχεία τους για να λαμβάνουν ενημέρωση από τον Τομέα Άνθρωπος και Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ.

 

Πληροφορίες:

Τομέας Άνθρωπος και Κοινωνία Χ.Α.Ν.Θ.

Εmail: [email protected] | Τηλέφωνο: 231 600 1000, εσωτ. 0880 (ώρες 10.00-14.00) 

Facebook: YMCA Thessaloniki Social Action | Instagram: @ymca_socialaction

 

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. - Από τον εθελοντισμό και την προσφορά δεν τηρούμε αποστάσεις
Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. – Από τον εθελοντισμό και την προσφορά δεν τηρούμε αποστάσεις

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!