Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Γίνε επιτυχημένος Προπονητής ή/και Sport Manager με την αξιοπιστία του Mediterranean Professional Studies

mediterranean_professional_studies-executive_diploma_in_sports_management

Τομέας Αθλητισμού

 • Higher National Diploma (HND) στην Προπονητική
 • Executive Diploma in Sports Management

«Αποφασίζεις τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις, μετά κάνεις τα σχέδια σου για να φθάσεις εκεί και μετά απλά το κάνεις…» έχει δηλώσει στο παρελθόν η μαραθωνοδρόμος Nancy Ditz. Για ένα τομέα που γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια και προσελκύει εκατομμύρια φίλους από όλο τον κόσμο. Τον Αθλητισμό.
Με στόχο να καλύψει την έλλειψη που παρατηρείται σε επιστημονικώς καταρτισμένα στελέχη- τόσο σε επίπεδο προπονητών όσο και σε διοικητικά στελέχη- στον αθλητισμό, το Mediterranean Professional Studies (το Κ.Δ.Β.Μ.2 του Mediterranean College) παρουσιάζει το νέο τομέα Αθλητισμού. Προσφέροντας δύο προγράμματα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης, τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και θέλουν να εισέλθουν στη συγκεκριμένη αγορά, σε απόφοιτους Λυκείου που φιλοδοξούν να γίνουν προπονητές ή sport managers, σε τέως αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν με την προπονητική  καθώς και σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ ΤΕΙ/ Κολεγίων ανεξαρτήτως ειδικότητας ή  σε επαγγελματίες που θέλουν να εισέλθουν στο χώρο ή δραστηριοποιούνται ήδη αλλά δεν διαθέτουν μια πιστοποίηση της γνώσης και των ικανοτήτων τους.
 
Σπουδές με πλεονεκτήματα:

 • Παρέχεται η δυνατότητα ευέλικτης διεξαγωγής μαθημάτων ένα 3ήμερο το μήνα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), για κατοίκους περιφέρειας και άτομα με χρονικούς περιορισμούς.
 • Δεν προϋποθέτουν πρώτο πτυχίο (π.χ. Bachelor) για την παρακολούθησή τους.
 • Προάγουν εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης με επαγγελματίες της αγοράς (networking).
 • Βασική φιλοσοφία τους είναι η σύνδεση θεωρίας με την πράξη μέσα από έρευνες, διαλέξεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, εργαστηριακά μαθήματα, παιχνίδια ρόλων (role-plays) και ασκήσεις βιωματικού χαρακτήρα.
 • Η διδασκαλία γίνεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του αθλητισμού.
 • Το Κολλέγιο προσφέρει μια σειρά ΔΩΡΕΑΝ παροχών, όπως προσωπικό υπολογιστή αφής (tablet), εργαστήρια (workshops) ανάπτυξης επαγγελματικών & ακαδημαϊκών δεξιοτήτων, ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης, Βιβλιοθήκη, γραφείο καριέρας κ.α.

 
Το HND στην Προπονητική είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης πανεπιστημιακού επιπέδου που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο του αθλητισμού και να αποκτήσουν γνώσεις και τεχνικές στη φυσική αγωγή, με έμφαση την προπονητική. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρόγραμμα, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε γυμναστήρια, σε αθλητικούς οργανισμούς, σε προπονητικές θέσεις σε ομάδες, ως σύμβουλοι φυσικής κατάστασης ή σε δική τους επιχείρηση στον κλάδο του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής.
Το Executive Diploma in Sports Management είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής μετεκπαίδευσης το οποίο απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού (αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη, παράγοντες, κ.α.) και επιθυμούν να καταλάβουν διοικητικές θέσεις, αλλά δε διαθέτουν το απαραίτητο υπόβαθρο στο αθλητικό management.
Στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται δύο βιωματικά εργαστήρια για πρακτική εξάσκηση στη διοίκηση γυμναστηρίων και στο marketing αθλητικών οργανισμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Executive Diploma in Sports Management αποτελεί «γεφυροποιό πρόγραμμα»-bridging course για υποψήφιους φοιτητές ΜΒΑ οι οποίοι δε διαθέτουν τα τυπικά προσόντα εισαγωγής τους στο πρόγραμμα.
 
Ειδικά στον Τομέα του Αθλητισμού, το Mediterranean Professional Studies διατηρεί συνεργασία:

 • Με 125 κορυφαίους αθλητικούς συλλόγους όλων των αθλημάτων για την πρακτική άσκηση & αποκατάσταση των αποφοίτων.
 • Με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, την Nikos Boudouris Basketball Academy, τον Γ.Σ Λαυρίου και τον Α.Ο. Βριλήσσια.
 • Με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και το Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) στις εγκαταστάσεις των οποίων, πραγματοποιεί την εκπαίδευση των φοιτητών του.

 
ΠληροφορίεςΑιτήσεις:
Mediterranean College-Mediterranean Professional Studies
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8 – Τηλ: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4 – Τηλ: 2310 287779
www.medcollege.edu.gr/mpsinfo@medcollege.edu.gr
 

mediterranean_professional_studies-hnd__

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!