Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Η EDUK8 στους κορυφαίους των Toys Awards

Η EDUK8 στους κορυφαίους των Toys Awards
Η EDUK8 στους κορυφαίους των Toys Awards

 

H γνωστή εταιρία εκπαιδευτικής ρομποτικής και τεχνολογίας EDUK8, ήταν η νικήτρια των φετινών Toys Awards αφού απέσπασε τα βραβεία Platinum Award στην κατηγορία Toys Products και το Gold στην κατηγορία Παιχνίδι Ρομπότ με το ολοκαίνουργιο LEGO® Education SPIKE™ Prime Set.

Το LEGO® Education SPIKE™ Prime εισάγει τους μαθητές ηλικίας 10+ στον προγραμματισμό μέσα από τουβλάκια, υλικό και εξοπλισμό της LEGO, διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές. Ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων ενώ αυτοί διασκεδάζουν μαθαίνοντας μέσα απ’ το παιχνίδι. 

Ο θεσμός των βραβείων TOYS AWARDS διοργανώθηκε από την BOUSSIAS για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, διαδικτυακά με μεγάλη συμμετοχή, όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο χώρο του παιχνιδιού.

Πρόεδροι της κριτικής επιτροπής ήταν η Ράνια Θρασκιά, Παιδαγωγός, Οικογενειακή Σύμβουλος Msc, και ο Ηλίας Α. Βασιλείου, Δρ. Γλωσσολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τη Ράνια Θρασκιά «Το παιχνίδι έχει αναγνωριστεί εδώ και δεκαετίες από την επιστημονική κοινότητα ως άκρως απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη των παιδιών και έχει αναδειχθεί με πολλαπλούς τρόπους η σημασία του σε όλα τα πεδία, γνωστικά, ψυχολογικά, κοινωνικά. Μέσα από το παιχνίδι μπορεί κανείς να δει τον τρόπο με τον οποίον ένα παιδί αντιλαμβάνεται την ζωή και τον κόσμο γύρω του». 

Η Eduk8 ιδρύθηκε το 2015 μέσα από την αγάπη για τα παιδιά,  τη φαντασία και την αναζήτηση για εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και την πεποίθηση ότι το παιχνίδι αποτελεί ένα βασικό μέσο που επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των παιδιών. Βασικός τους συνεργάτης, η LEGO® Education, που για πάνω από 35 χρόνια συνεργάζεται με καθηγητές και με ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης για την παροχή λύσεων και πόρων που χρησιμοποιούνται στην τάξη και κάνουν τη μάθηση διασκέδαση. Η Eduk8, LEGO Education έκανε το πρώτο γενναίο βήμα, δίνοντας το πράσινο φως στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν από κοντά, μέσα από μια σειρά πιστοποιημένων σεμιναρίων, τον κόσμο της ρομποτικής. Αξίζει να σημειωθεί πως η Eduk8 διαθέτει δύο LEGO Education Academy Centers σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη για την επιμόρφωση επαγγελματιών με τα Σεμινάρια της LEGO Education Academy. Περισσότερες πληροφορίες για την Eduk8 θα βρείτε εδώ: https://eduk8.gr/

 

Η EDUK8 στους κορυφαίους των Toys Awards
Η EDUK8 στους κορυφαίους των Toys Awards

 

 

Η EDUK8 στους κορυφαίους των Toys Awards
Η EDUK8 στους κορυφαίους των Toys Awards

 

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!