Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση Υποστηρικτής στο 2ο online eSafetyLabel – Συνέδριο: Χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων στην εκπαίδευση για την ψηφιακή ασφάλεια

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση Υποστηρικτής στο 2ο online eSafetyLabel - Συνέδριο: Χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων στην εκπαίδευση για την ψηφιακή ασφάλεια
Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση Υποστηρικτής στο 2ο online eSafetyLabel – Συνέδριο: Χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων στην εκπαίδευση για την ψηφιακή ασφάλεια

 

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου online eSafetyLabel Συνεδρίου και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εισηγήσεις, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 – την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – θα υλοποιηθεί το 2ο online eSafetyLabel Συνέδριο με Υποστηρικτή την Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και έχοντας ως στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα της ψηφιακής ασφάλειας στο σύνολο των σχολείων της ελληνικής επικράτειας.

 

Το Συνέδριο θα είναι εφικτό να το παρακολουθήσουν εκτός από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και γονείς ενώ η φόρμα εγγραφής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2020: https://forms.gle/ZmFBorEVz9HiaQTW6

 

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου πρόκειται να χαιρετήσει η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου κυρία Όλγα Κηπιώτη

 

Ο κύριος Πέτρος Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας ενώ ο κύριος Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος της Γραμμής Help-Line.gr θα προβληματίσει τους συμμετέχοντες με την ομιλία «Κοινωνικά δίκτυα: τα ελέγχουμε ή μας ελέγχουν;». 

 

Τη σκυτάλη θα πάρει η εκπαιδευτικός Πληροφορικής κυρία Δέσποινα Ανδριγιαννάκη από το Γυμνάσιο Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης για να αναδείξει τα «χρυσά» σχολεία eSafety Label και στη συνέχεια ο              Υποστράτηγος ε.α. κύριος Γεώργιος Παπαπροδρόμου, π. Δ/ντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα θέσει το ερώτημα «Γιατί η ψηφιακή ασφάλεια παραμένει μια υποτιμημένη έννοια στην κοινωνία μας;»

 

Η παρουσίαση της πλατφόρμας Microsoft Teams θα πραγματοποιηθεί από τον κύριο Πλούταρχο Ρήγα, ενώ θα υπάρξει στοχευμένη ανάδειξη του υλικού για τα «Προσωπικά δεδομένα» από την πρεσβευτή της δράσης κυρία Ελευθερία Καραγιώργου.

 

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί σε στρογγυλή τράπεζα με τους πρεσβευτές της δράσης (Αθανάσιος Κατσαρός, Γιώργος Παπαναστασίου, Στέλλα Τρυφωνίδου και Γιώργος Ερρίκος Χλαπάνης) οι οποίοι θα παρουσιάσουν «Οδηγίες για το εργαλείο eSafety Label με ερωταπαντήσεις για τη βέλτιστη αξιοποίησή του».

 

Την αποτίμηση και το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο κύριος Άρης Λούβρης Εθνικός Συντονιστής eSafety Label.

 

Σημειώνεται ότι η έρευνα από τους συν-συγγραφείς, κ.κ. Κορμά, Λούβρη, Ρούσσο θα παρουσιαστεί στα Ελληνικά και θα αποσταλεί αποκλειστικά στους συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή. Εκτυπωμένα αντίγραφα θα επιδοθούν στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, καθώς και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδειχτεί η αξία της ψηφιακής ασφάλειας και ειδικότερα το αξιόλογο υλικό που δημιουργείται στα ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν ενεργά. Επιθυμητή είναι η διερεύνηση του σχήματος των πρεσβευτών και σε πρώτη φάση ο διπλασιασμός του.

 

Το 2ο online eSafetyLabel Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και της Microsoft.

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!