Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών κατέκτησε την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας)!

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 η Ομάδα Επιχειρηματολογίας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSA) κατακτώντας -με ομόφωνη απόφαση της επταμελούς επιτροπής- την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας), οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Παλαιά Βουλή!
Στον τελικό αγώνα, το θέμα πάνω στο οποίο επιχειρηματολόγησε η ομάδα της DSA –αποτελούμενη από τους μαθητές Ειρήνη Σωτηροπούλου, Νικόλα Σταματόπουλο, Θεοδώρα Σφακιανάκη, Άγγελο Πέτροβα, Αντώνη Πετρόγλου, Χάρι Καμαριανού και Αλέξη Ηλιάδη– ήταν το ακόλουθο: «Όσοι πολεμούν τη δημοκρατία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στους θεσμούς και τις διαδικασίες της».
Η ομάδα της DSA, του μόνου επίσημου γερμανικού σχολείου στην Αθήνα –με ιστορία που ξεκινάει το 1896– και ενός από τα παλαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού, διακρίθηκε για τη σοβαρότητα, το ήθος και την ποιότητα του λόγου της κάνοντας του υπεύθυνους καθηγητές Έλενα Κουμεντάκου, Μπάμπη Οικονομόπουλο και Μαριανίκη Ραυτοπούλου ιδιαίτερα περήφανους.
Επιπλέον, η Ειρήνη Σωτηροπούλου –μαθήτρια της DSA– επιλέχθηκε καλύτερη ομιλήτρια των αγώνων ανάμεσα σε 450 ομιλητές, με τον μαθητή της DSA Νικόλα Σταματόπουλο να αναδεικνύεται 2ος καλύτερος ομιλητής των αγώνων και τη μαθήτρια Θεοδώρα Σφακιανάκη να είναι επίσης μέσα στη δεκάδα των καλύτερων ομιλητών!
Στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας, οι οποίοι διοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, συμμετείχαν συνολικά 79 Γενικά Λύκεια από όλη την ελληνική επικράτεια.

 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!