Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Η ομάδα RESΕΤ του Κολεγίου Anatolia πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τεχνολογίας F1 in Schools

010190Σαμαράς Νίκος-αρχηγός της ομάδας(καθιστός), Καραμανλίδης Ιωάννης , Τρόντζος Αλέξανδρος , Καλαμπόκης Ηλίας(επιβλέπων καθηγητής) Παπαδόπουλος Χάρης , Κάλφα Θάλεια , Τσιλιμιγκάκης Θάνος

 
ΤΟ F1 IN SCHOΟLS είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, νέες τεχνολογίες, μηχανική, μαθηματικά αλλά και την  επιχειρηματικότητα. 
H ομάδα RESET κατέκτησε την πρώτη θέση  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools και έλαβε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης το Σεπτέμβριο 2015. Οι έξι μαθητές της πρώτης Λυκείου του Κολλεγίου Anatolia, Σαμαράς Νίκος, Καραμανλίδης Ιωάννης, Τσιλιμιγκάκης Θάνος, Τρόντζος Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Χάρης , Κάλφα Θάλεια  και με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Καλαμπόκη Ηλία κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 16 ομάδες από όλη την Ελλάδα.
Με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για την τεχνολογία , την ταχύτητα και τη Formula 1, τα μαθηματικά και την επιχειρηματικότητα  αλλά και με σκληρή και επίπονη δουλειά κατάφεραν να αναδείξουν εκτός από τις γνώσεις τους στη μηχανική και την τεχνική αξιολόγηση , την εφευρετικότητα τους στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας, αφού παρουσίασαν ένα εξαιρετικό portfolio με ιδιαίτερο σχεδιασμό και ενδιαφέρον marketing και social media plan.
Ακόμη ένας παράγοντας που τους έφερε πιο κοντά στη νίκη ήταν η σχεδίαση και η παρουσίαση του περιπτέρου τους αφού συγκέντρωσαν  και εκεί την υψηλότερη βαθμολογία για το στήσιμο και την προβολή του. Ακόμα κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στην προφορική παρουσίαση και επίσης  είχαν μια εκπληκτική παρουσία στο pressure challenge. Oι έξι μικροί «δημιουργοί –επιχειρηματίες» παρουσίασαν μια μικρογραφία επιχείρησης και ανέλυσαν στους κριτές όλα τα επιχειρηματικά τους βήματα. Η προσομοίωση του project τους με τον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο ήταν αξιέπαινη , αφού βρήκαν χορηγούς για να στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια της αλλά  ανέπτυξαν ακόμη και  δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Έχοντας ως moto “The Power of the team, the value of individuals, ( Η Δύναμη της Ομάδας , η αξία των μελών της),  προσπαθούν να μην καμφθούν από τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα που  γενικά δε βοηθά την ανάπτυξη ιδεών, καινοτομιών και διαγωνισμών.
Αποστολή τους:ακολουθώντας τη φιλοσοφία του διαγωνισμού να δημιουργήσουν ένα  περιβάλλον καινοτομίας, δημιουργικότητας, ενθουσιασμού και ευγενικής άμιλλας στους νέους ανθρώπους.
Στόχος τους : να είναι η πρώτη ομάδα του 2015 και να βοηθήσουν να βρεθεί η Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου καταρρίπτοντάς το 1.028 sec.
Ας μοιραστούμε λοιπόν μαζί τους το καινούριο, την πρόκληση, τον ανταγωνισμό και ας τους ευχηθούμε να μας κάνουν περήφανους!!!!Respect Engineering Science Education Teamwork = RESET
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!