Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

“Η Όπερα της Πεντάρας” στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Την Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7:30 μ.μ. στην πλατεία Αβησσυνίας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Διεθνούς ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ, η σχολή θεάτρου «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη (Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210-5203.562) παρουσίασε το έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ-Κουρτ Βάιλ “Η Όπερα της Πεντάρας”.
Μετάφραση Σωτηρία Μαντζίρη
Διδασκαλία-σκηνοθεσία: Θεόδωρος Εσπίριτου
Χορογραφίες: Νικολέτα Ξεναρίου
Μουσική διδασκαλία-πιάνο: Χρίστος Θεοδώρου
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι απόφοιτοι της σχολής «δήλος»:
Αναστασία Μαλανδρενιώτη, Βασίλης Παναγιωτίδης, Βασιλική Βλάχου, Γιάννης Παυλόπουλος, Γιώργος Μακρής, Έλια Βεργανελάκη, Ερμιόνη Μπαμπαϊτη, Κατερίνα Μαντίλ, Λευτέρης Παπακώστας, Μαρία Κακούρου, Μαρία Νικητοπούλου, Νατάσσα Σφενδυλάκη, Ρεβέκκα Γκόγκου, Σία Κουτσού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Βρατσίστα.
Η παρακολούθηση της παράστασης είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.
Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά

«Η Όπερα της Πεντάρας»

Ο κύριος Πήτσαμ έχει στήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία ζητιάνων στο Λονδίνο.  Προσλαμβάνει καθημερινά ανέργους και τους εκπαιδεύει σε «εξειδικευμένους» ζητιάνους οι οποίοι εργάζονται πλέον για λογαριασμό της «Πήτσαμ και Πήτσαμ Α.Ε.».  Ο Μακχήθ ο φονιάς, ο διασημότερος ληστής του Λονδίνου, αποφασίζει να «βάλει χέρι» στην επιχείρηση του Πήτσαμ.  Για το λόγο αυτό, παντρεύεται κρυφά την κόρη του Πήτσαμ, Πόλυ.  Όταν ο Πήτσαμ πληροφορείται το γεγονός, διαισθανόμενος τον επερχόμενο κίνδυνο για την «εταιρεία» του, αποφασίζει να εκδικηθεί τον Μακχήθ.  Προσπαθεί να τον καταδώσει στην αστυνομία, πράγμα όμως δύσκολο αφού ο αρχηγός της αστυνομίας Μπράουν ο Τίγρης είναι στην πραγματικότητα «συνεταίρος» του ληστή Μακχήθ.  Ώσπου η Τζένη, μια διάσημη πόρνη και μεγάλος έρωτας του Μακχήθ αποφασίζει να τον εκδικηθεί…

Η «Όπερα της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μουσική του συνθέτη Κουρτ Βάιλ βασίστηκε στο αγγλικό έργο του 18ου αιώνα «Η όπερα του ζητιάνου» του Τζον ΓκέιΠρωτοπαρουσιάστηκε στις 31 Αυγούστου 1928 στο Θέατρο του Βερολίνου και από την πρώτη στιγμή εντυπωσίασε το ευρύ κοινό και είχε μεγάλο αντίκτυπο στο χώρο του μουσικού θεάτρου.  Γράφτηκε σε μια εποχή όπου το παγκόσμιο οικονομικό κραχ απειλούσε και την Ευρώπη.  Έκτοτε αυτό το βαθύτατα σαρκαστικό έργο παραμένει επίκαιρο.  Γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες, ενώ η εξαιρετική μουσική του Κουρτ Βάιλ έχει γνωρίσει αμέτρητες διασκευές για περισσότερο από ογδόντα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό της «δήλος», με δ/ντρια την Δήμητρα Χατούπη και Σύμβουλο Σπουδών τον Θεόδωρο Εσπίριτου, προετοιμάζει το καινούργιο ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προετοιμασίας υποψηφίων σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-5203.562 (12.00-20.00)
Η όπερα της πεντάρας trailer: http://www.youtube.com/watch?v=6PVzbz_WZBE

Για την «δήλος»

Θεόδωρος Εσπίριτου

τηλ: 6977 46 72 74, [email protected]

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!