Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

«Η συμβολή της Κύπρου στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο»

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου διοργάνωσε στις 30/10/2013 διάλεξη με θέμα «Η συμβολή της Κύπρου στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο». Ομιλητής ήταν ο Δρ Ανδρέας Μολέσκης, Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Εισαγωγική προσέγγιση του θέματος έκανε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος ΓΕ. Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.
Οι ομιλητές επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι σε αυτό τον πόλεμο, τη μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών, ο οποίος υπολογίζεται ότι στοίχισε στην ανθρωπότητα 40  εκατομμύρια νεκρούς, η Ελλάδα και η Κύπρος προσέφεραν, αναλογικώς, τον μεγαλύτερο φόρο αίματος στον αγώνα για την ελευθερία και εναντίον του Χιτλεροφασισμού. Στη διάλεξη αναφέρθηκε επίσης ότι ο εμφύλιος πόλεμος, θερμός ή ψυχρός, κράτησε 30 περίπου χρόνια. Έληξε με την κυπριακή τραγωδία του 1974. Οι επιπτώσεις φαίνονται και μας επηρεάζουν όλους ακόμη και σήμερα 73 χρόνια μετά.
Οι προκλήσεις οι δικές μας, εδώ στην Κύπρο, αλλά και τα διλήμματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άρχισαν ήδη να γίνονται ορατά, απτά, σκληρά. Το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού θα τύχει διαχείρισης και σκληρές θα είναι οι αποφάσεις που θα πιεστούμε να πάρουμε.
Καταληκτικά τονίστηκε ότι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να είναι φάρος και καθοδηγητής για τα επόμενα μας βήματα. Μαζί όμως αφορμή και ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τον άμεσο κίνδυνο, την επικείμενη απειλή, να  μην είμαστε η τελευταία γενιά των Ελλήνων σε αυτό το νησί. Αρετή, τόλμη, συνειδητοποίηση των δεδομένων και εγρήγορση. Σεβασμός στην αντίθετη άποψη και ομοψυχία.
 
Γραφείο Θεσσαλονίκης NUP
T: 2310 22 11 69
M: 6936978839
E: [email protected]
[email protected]
www.nup.ac.cy
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!