Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Η τέχνη της Ζαχαροπλαστικής στην ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ: γρήγορη πιστοποίηση με άμεση αποκατάσταση

zaxaroplastiki_KDBM

Την έναρξη νέων τμημάτων στον τομέα της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας ανακοινώνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ στη Θεσσαλονίκη για τη νέα σεζόν. Ο κλάδος της Ζαχαροπλαστικής αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της βιομηχανίας τροφίμων, ο οποίος απαιτεί καλλιτεχνία και συνεχή εξέλιξη λόγω των αυξημένων αναγκών του και σε προσωπικό αλλά και σε καινοτόμες ιδέες.
Η εξειδίκευση στη ζαχαροπλαστική και αρτοποιία, όμως, δεν αποτελεί δύσκολο εγχείρημα αν σκεφτεί κανείς ότι με την παρακολούθηση μαθημάτων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, μέσα σε ένα χρόνο έχει κερδίσει γνώση, εμπειρία και φυσικά πιστοποίηση αναγνωρισμένη από επίσημους φορείς τόσο του εσωτερικού, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΕΟΠΠΕΠ), όσο και του εξωτερικού, NCFE (Κορυφαία Βρετανική Πιστοποίηση).
Το πρόγραμμα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry & Baker Chef απευθύνεται σε:

  • σε επαγγελματίες που θέλουν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις του κλάδου και να πιστοποιηθούν στο γνωστικό αντικείμενο
  • αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ ειδικοτήτων μαγειρικής, τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής-διαιτολογίας
  • αλλά και σε μαθητές Λυκείου που αναζητούν εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από τον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα της ζαχαροπλαστικής.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα αυτό, οι φοιτητές μπορούν να εργαστούν ως αρτοποιοί-ζαχαροπλάστες, σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία, καταστήματά εστίασης, ξενοδοχεία, bistro, κρουαζιερόπλοια και φυσικά catering.
Εκπαιδευόμενοι από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, γεμίζουν εμπειρίες εφαρμόζοντας τις υψηλού επιπέδου γνώσεις τους στην πράξη. Πέραν από την παρασκευή γλυκών, άρτου και βουτημάτων, μαθαίνουν τη διαχείριση και οργάνωση των επιχειρήσεων, τον έλεγχο ποιότητας των υλικών καθώς και την κοστολόγησή των νέων αρτοσκευασμάτων. Τέλος, η συνεργασία και η ομαδικότητα αναδύει πολλές ιδέες και οδηγεί σε πειραματισμούς που ή θα καταλήξουν σε μικρές αποτυχίες ή σε μεγάλα θαύματα στον τομέα της γαστρονομίας γενικότερα.
Η επιλογή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, για την εξειδίκευση στον τομέα της αρτοζαχαροπλαστικής αποτελεί μονόδρομο προς την επαγγελματική αποκατάσταση και την κατάρτιση των εκπαιδευόμενων, με την εγκυρότητα της  διεθνούς πιστοποίησης NCFE.
Σε αυτό συμβάλλουν οι συμμετοχές των σπουδαστών σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και διαγωνισμούς του κλάδου της Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, σε σεμινάρια που διεξάγονται κατά την εβδομάδα Επισιτισμού-Τουρισμού του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ στην Ελλάδα, EDUCATION FESTIVAL, καθώς και εξειδικευμένων σεμιναρίων που οργανώνει το Chef School του ΚΔΒΜ ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Την πληθώρα δωρεάν σεμιναρίων διαδέχεται η παρακολούθηση συνεδρίων, ημερίδων όπως και η πρακτική σε σύγχρονα εργαστήρια. Όλα αυτά τοποθετούν το Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ στην κορυφή των εκπαιδευτικών φορέων για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, και όχι μόνο.
 
Για  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 «ΑΛΦΑ Επιλογή»
Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310552406
http://www.alfa-studies.gr
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!