Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο Διεθνές Συμπόσιο «Έτος Αριστοτέλη: Λόγος περί παθών – Από την ρητορική του μίσους στην ρητορική της αποδοχής»

zontani_bibliothiki

Στo πλαίσιo του διεθνoύς συμποσίου «Έτος Αριστοτέλη: Λόγος περί παθών – Από την ρητορική του μίσους στην ρητορική της αποδοχής», που θα πραγματοποιηθεί στις 19&20 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής, θα διοργανωθεί Ζωντανή Βιβλιοθήκη από ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους.
Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη, humanlibrary.gr, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 στην Ελλάδα από μια ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με το αντίστοιχο παγκόσμιο δίκτυο Ζωντανών Βιβλιοθηκών με έδρα τη Δανία.
Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δεν διαθέτει χάρτινα βιβλία αλλά «ανθρώπινα βιβλία», δηλαδή εθελοντές συνανθρώπους μας που εκθέτουν τους εαυτούς τους και τις εαυτές τους προς «ανάγνωση», με την πρόθεση να ανοίξουν ένα διάλογο με το κοινό και συγκεκριμένα τους «αναγνώστες» τους για τον ρατσισμό στη Ελλάδα του σήμερα.
Η καινοτόμος αυτή ιδέα δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους από διαφορετικές προελεύσεις να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους «αναγνώστες» σε μια προσπάθεια να σπάσουν τα στερεότυπα και να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις μας.
Ελάτε λοιπόν εκεί που οι ιστορίες θα ζωντανέψουν την Κυριακή 20 Μαρτίου, 14:00-18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φουαγιέ Αλεξάνδρα Τριάντη.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής στο https://www.eventbrite.co.uk/e/21484888881
Το διεθνές συμπόσιο συνδιοργανώνεται από το British Council και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Megaron Plus.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!