Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Ημέρα Γνωριμίας – Open Day – «De La Salle Science Festival»

Ημέρα Γνωριμίας - Open Day - «De La Salle Science Festival»
Ημέρα Γνωριμίας – Open Day – «De La Salle Science Festival»

 

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο λειτουργεί από το 1888. Αποτελεί κάθετη σχολική μονάδα, περιλαμβάνοντας Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Ανήκει στον Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Οργανισμό La Salle, που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 σχολεία και πανεπιστήμια και πάνω από 1.000.000 μαθητές και φοιτητές παγκοσμίως. Επίσης, αποτελεί μέλος της Γραμματείας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.). Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του βρίσκονται δίπλα στο πευκόφυτο άλσος Δελασάλ, στα Πεύκα (Ρετζίκι).

Πέρα από χώρος γνώσης, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένας χώρος όπου μεταδίδονται η παράδοση, ο πολιτισμός, η πίστη, οι αξίες, με τρόπο ουσιαστικό και βιωματικό. Οι μαθητές του αναπτύσσουν αυτονομία, κριτική σκέψη, καλλιεργούν τα χαρίσματά τους και συμμετέχουν ενεργά στη σχολική ζωή. Μέσα από ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, συνέδρια και διαγωνισμούς, αποκτούν εμπειρίες και ευρύτητα σκέψης, ανοιχτό βλέμμα και, με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνουν προσωπικότητες πολύπλευρα αναπτυγμένες, με στέρεες αξίες και στόχους, «χτίζοντας» το μέλλον τους ως πολίτες του κόσμου.

Την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020, από τις 10.30΄ έως τις 14.00΄, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ανοίγει τις πόρτες του, με μια «Ημέρα Γνωριμίας» – Open Day, και καλεί  το κοινό της πόλης στο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο: «De La Salle Science Festival».

Μεγάλοι και μικροί – πάνω από 2000 άτομα – έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Σχολείου, να το  γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουν μια όμορφη μέρα, επιλέγοντας τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν: εργαστήρια και πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας για παιδιά όλων των ηλικιών, workshops και παρουσιάσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική στην εκπαίδευση, διαδραστικά παιχνίδια-ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου κ.ά.

Όλες οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη σημαντικών φορέων, όπως: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Γεωλογίας, Τμήμα Φυσικής, ομάδα ASAT, ομάδα Physics Partizani), του Φιλεκπαιδευτικού σωματείου eduACT (επίσημος συνεργάτης του First Lego League σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία), του Ινστιτούτου Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας “NOUS”, κ.ά.

 

Copied!