Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ημερίδα «Γυναίκα: Ένα σώμα χίλια πρόσωπα»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.cdr

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας και το Mediterranean College Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την Ημερίδα με θέμα: «Γυναίκα: Ένα σώμα χίλια πρόσωπα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Τούμπας, Κλεάνθους 57 στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας, διακεκριμένοι καλεσμένοι ομιλητές, από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, όπως αυτός της ψυχολόγου, του καλλιτέχνη, της αθλήτριας, της επιχειρηματία κοκ, θα μιλήσουν στους συμμετέχοντες και θα παρουσιάσουν από την δική τους οπτική γωνία, τι σημαίνει γυναίκα, την θέση της στην κοινωνία με την πάροδο του χρόνου και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αντιπροσωπεύσει.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, θα βραβεύσει την ΜΚΟ «Α21», η οποία δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και τον κύριο Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (ρουχισμός, σκεπάσματα, ξηρά τροφή, νερά και χυμοί) τα οποία θα δοθούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Χορηγοί Επικοινωνίας της Ημερίδας, είναι οι ραδιοφωνικού σταθμοί Ράδιο Θεσσαλονίκη και Ερωτικός FM.
 
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.edu.gr | [email protected] | www.facebook.com/iekxinithessaloniki
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!